Namn: Lösen:

Dyk nr: 573, Bjurälven - "Dolinsjögrottan"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-03-11
MAXDJUP :
12,6 meter
DYKTID :
21 minuter
VATTENTEMP :
1 grader
SIKT :
8 meter
VISAD :
1034 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Fotodags i Dolinsjön. jag, kai och Mark gjorde upp en plan om hur bilder skulle tas och jag hoppade i som första person för att försöka få en bild på kai när han tar sig in genom den trånga ingången. Tanken på detta upplägg var enastående bra men i praktiken så innebär den gruskrälande klaustrofob-metern att sikten inte direkt gör en stackars uv-fotograf lycklig. Försökte med ett antal bilder men det blev pankaka.

Väl inne i systemet så gick det dock bättre, fick ett antal bilder som jag är nöjd med. Vi tog oss hela vägen till linrullen igen och vände sedan. Vid vändningen byter jag till min högra flaska men märker direkt att regulatorn inte vill vara med utan börjar frysa så jag byter tillbaka och lägger mig framför Kai. Efter en snabb huvudräkning inser jag att det kommer att vara på håret att slutföra dyket på samma flaska och förbereder mig mentalt på att "kranandas" sista biten med frusen regulator.

Väl framme vid utgången tar jag beslutet att gå över på den krånglande regulatorn igen för att ha en helt fylld flaska om något ytterligare problem skulle uppstå, passagen går dock bra men sista biten upp mot ytan blev det "kranandning". Inga problem men jag skulle ljuga om jag sa att det inte var lite obehagligt. Mer träning på denna typ av utrustningskonfiguation är en nödvändighet för mig.

2x7L Sidemount, EAN 50