Namn: Lösen:

Dyk nr: 12, Thore M/S (Alviksvraket) - Alvik/Stockholm


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-10-22
MAXDJUP :
9,4 meter
DYKTID :
28 minuter
VATTENTEMP :
10 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
627 ggr

Dyk nr 1

Träffades i Tyresö och sedan bar det av in till stan för att fylla flaskor.
Eftesom jag är lite av kusinen från landet så överlät jag till Johannes att komma med förslag på lämpliga dykplatser. Dagens första dyk skulle göras på Tore M/S även kallad för Alviksvraket.
Kommer fram till platsen som är häftig bara i sig själv, parkerar på en gård till ett hyreshus som har en egen liten brygga. Vi pratar ihop oss om, var den ligger, hur djupt och hur man tar sig upp.
Det ska finnas en lina dragen från igångsplats till vraket och sedan från vraket går det en annan lina till ett annat vrak, en segelbåt som ligger kanske 50-100m bort mot en småbåtshamn.
Eftersom vattnet är ganska mörkt på platsen så får jag låna Johannes reservlampa.. (hmm, den är bättre än min primära...den som inte är med oss längre).
Vi tar på oss och hoppar i, skönt!
Är relativt siltigt i vattnet (redan innan jag kommit i wink :) )
Jag paddlar bort till Johannes och lyckas fixa en kallsup på en gång *SKÅL!* (host host).
Vi går ned och följer linan, plötsligt tornar hon* upp sig. Precis som Johannes sa innan så upplevs hon större än vad hon eg är. Går upp längst fören och sedan in över vraket. Där ligger bland annat en gästbok som jag passar på att sätta en signatur i. Det känns riktigt bra det här dyket, position i vattnet, avvägning, balans.. provar att använda frogkicks en stund.. i stortsett ett sånt dyk där man inte behöver tänka det bara finns där *mysigt*!
Fortsätter ned över vraket mot aktern och tittar nyfiket på allt.
Går ut över relingen och ned mot botten, ser en stor och fin abborre och en massa bråte som på något sätt sökt sig till botten ..
Johannes börjar söka efter linan till det andra vraket, men jag lyckas riva upp en massa silt så han ger upp efter en stund och vi söker oss tillbaka mot uppstigningsplatsen.
Går upp ur vattnet och återvänder till bilarna.
Och ställer oss och fikar en stund och pratar om dyket, dykning, dykare och utrustning en stund.

Ett mycket trevligt dyk där nästan allt stämde, gillar när den där känslan som är så beroendeframkallande infinner sig laugh :D

*Tack för ett mycket trevligt dyk Johannes, du är en mycket bra buddy!!*

Luft = 80bar
Utrustning = Samma som under AOW, fast nu utan benvikter och med Johannes backuplampa.

(* Motsägelsefullt hon=Tore!?!?!)