Namn: Lösen:

Dyk nr: 16, Vindhem - Alnön/Sundsvall


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-12-06
MAXDJUP :
10,1 meter
DYKTID :
16 minuter
VATTENTEMP :
4 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
415 ggr

Nordiskt Nattdyk 2007

Bubbelträff med SSDK Lagun / ECMD / The Murphybrothers strikes again

Smycka klippor med marschaller.
Pratade ihop med Robert om lite saker som kunde vara bra att ha vid ett mysigt natttdyk.
Så han fick vara mr Korvalot och jag glöggade och marschallade.
Åkte ut i god tid innan och placerade ut marschaller på klipporna, inte utan att den sakrala känslan ifrån OW-kursen infann sig. Mörk himmel, mörkt vatten, ljuset från stan speglade sig i bukten och enda ljud som hördes var bränningarna mot klipporna.
Efter en stund så var klipporna dekorerade med marschaller och övrig utrustning utburen till den lilla kuren på klipporna. Provar min i stress inhandlade dyklampa Biltema - vattentät ficklampa (haha hade den inte varit tät så hade jag väl fått reklamera den *asg*). Fick åka och köpa den då min lampa, beacon och ljusstavarna som jag beställt tyvärr fastnade hos posten då avsändaren skrivit fel postnr... *shit happends*.

Murphybrother #1 anländer tillsammans med gänget.
Robert dyker upp med en fullpackad kombi, godsaker, dykprylar, Tomas och en rosa-ponny-och-pricess-back (skit snygg wink :) ). Vi hälsar och gaggar lite, inser att vi nog inte har så mycket tid på oss innan alla ska vara nere i vattnet. Jag får låna Roberts lampa (den enda lampa jag sett med externa stålvikter..*hmm*). Allt eftersom så börjar par efter par följa marschallstigen ned mot vattnet för att hoppa i. Jag, Robert och Mattias är sist av alla och på vägen ned mot vattnet lyckas jag halka ordentligt två gånger, måste nog köpa hjälm och knäskydd. Hoppar i och väntar på grabbarna grus, när det bekantaljudet av frustrerad dykare hörs...FEEEENNBANNDEEEETTT #*€#$¤!!!
Som tur var så hade jag med mig mina Superchannel så Murphy lyckades inte stoppa det här dyket *HA, GOT YA!*. En stund senare så var Robert i och kunde bubbla med oss.
Vi tittar på varandra och ger tecken för nedgång....

VÄNTA STOPP STANNA NU!!
Om man dyker tre, två oerfarna och en som man aldrig har dykt med före.... vad bör man göra?

Förvirring, desorientering och trafikstockning.
Vi dyker ned, jag landar på en avsats och ligger där och tittar på de andra som dyker ned och upp igen. Jag bestämmer mig för att flylla lite luft i västen för att inte ligga som en plattfisk på klippavsatsen .. *TADA* Inser att jag nu ligger och plaskar vid ytan, dumpar och dunsar ned i klippavsatsen... efter en stund fattar jag att klippavsatsen är en dryg meter under ytan *känner mig lite dum och fånig nu*.
Vi dyker ned igen, och väl vid botten börjar vi planera dyket, jag försöker med tecken övertyga de andra om att de ska leda oss, medan de inte tycker så.. Efter en stund tar jag det som att det nog är jag som ska vara försimmare. Bubblar runt tils att vi kommer ned till drygt 10m (Roberts satta max djup). Vi vänder åter och ser en räka som Robert Räkmobbaren ger en TKO så att den sakta singlar ned till botten. Tydligen har Mattias under dyket även sett en abborre och en simpa (får skylla på att han hade bättre lampa wink :) ).

Ömma knän och glögg.
Efter ett tag känns det lämpligt att stiga upp. Vi går upp till ytan och börjar paddla in till klipporna igen. Går upp och snackar lite. Jag gör en halv mollbergare med buklandning och krossar Roberts lampa under tiden som den lampa som Robert använder bestämmer sig för att själv dö. Mattias däremot har lyckats tappa en av sina lampor under dyket.
Kyss mig i häcken Murphy, 3 lampor på tredykare under ett dyk.. många Murphy poäng där.
Går upp mot kuren och ska byta om, öppnar armtätningen på vänster arm och märker att jag troligtvis har lyckas få lite av understället mellan arm och tätning...*Wow*
Är sjöblöt på vänster sida av kroppen, men jag har inte märkt ngt.. Känns som ett bra betyg för understället iaf. Tittar på när Tomas och Martin börjar komma upp från sitt lite längre och djupare dyk. Mysigt att stå och titta på hur deras HID-lampor lyser upp framför dem när de söker sig uppåt mot ytan i det förövrigt bäcksvarta vattnet.

Sedan blir det snack, korv, glögg, prylar, snack och lite annat.... trevligt!

Alla är helt överens om att detta var en mycket lyckad kväll.
Lagom varmt
Lugnt och stilla
Ingen nederbörd
Och fantastiskt umgänge.

Tack ska ni ha alla som dök upp, dök och ni som stod på land och höll ordning på oss wink :)
Totalt var vi tolv på Nordiskt nattdyk 2007 i Sundsvall, 10dykare och 2 ytorg.

Luft: 60bar
Utrustning: Roberts Scubapro jackväst och lampa.