Namn: Lösen:

Dyk nr: 18, Piren - Alnön/Sundsvall


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-12-27
MAXDJUP :
11,9 meter
DYKTID :
28 minuter
VATTENTEMP :
4 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
864 ggr

Do not try and bend the spoon.
Thats impossible.
Realize theres no spoon

04:11 Glögg och IRL-chat.
Blev kontaktad av Linda och Anders som skulle åka norrut och som tydligen skulle kraschlanda i Sundsvall och ha en ca 4h över innan bussen skulle gå vidare. Självklart åkte jag ut med glögg, lussekissar och pepparkakor för att undsätta dessa Göteborgare i exil. Sitter i min lilla Fiat och åker planlöst runt i stan, Birsta, Bunzowskatjärnen, Södraberget och gaggar om allt mellan dykning och...... sörlänningar som tappar sitt trafikvett på vintern.. *haha*.
När jag dumpat av människorna så åker jag hem och gör iordning familjen för att åka och julhandla. LÖRDAG EFTER LÖN FÖRE JULAFTON *SHIT!* Det var hysteriskt mycket folk och fantastiskt lite lust till julhandel... *suck*.
Iaf efter ett antal timmar av affärer, slagsmål för att köpa den sista leverpastejbiten och våldsamma och frustrerade barn som nog gärna suttit hemma och spelat Xbox istället så...

SMS mitt i Julhandeln.
..står jag i kassan på Jula efter att ha på sedvanligt julstress manér inhandlat en kubik med saker som ingen har önskat sig när telefonen bryter ut i en durrande lustig melodi...Ett SMS, aha! laugh :D

Från: Robert Mohri
50 min bubblande vid piren på Alnö. 10meters sikt. Livet leker!

Den lilla f***de räkan har åkt ut och dykt....och f****ne mig så skickar han ett j***a sms om det också!!! Känner att jag är missanpassad i kön och drömmer mig bort till kallvatten och komprimerad luft. När plötsligt både barn och kassörskan ger mig en subtil vink om att det nog är dags att lägga upp på bandet och betala.

Ny plats, samma vatten
Bestämmer med Robert att efter julhelgen så ska vi ut och se oss om.
Robert var förtjust i att dyka vid Piren för Vindhem börjar kännas lite sliten som dykplats.
Sagt och gjort vi bestämmer oss att träffas på (var det StatOil eller vid Piren Robert?!?! :-P ).
Väl där ute när vi gaggat och snackat lite så kommer Valle ut och snackar lite bly och bubbel med oss (trevlig filur det där) wink :) .
Provar att ansluta mina nya/begagnade Poseidon Jetstream reggar i flaskan för att se om de är vad jag förväntar mig... Jodå de fungerar och den omtalade skjuta tonsillerna ned i arslet -Poseidon effekten finns där. Kan nu inte annat än längta efter att mina flaskor ska komma så att jag får ge mig ut och dyka med dem.

Byter om och vi båda känner oss lite frusna redan nu, måste vara något med julmat och stillasittande ingenting i ett par dagar som försoffat oss wink :)

Idag ska jag provdyka min SeaQuest-väst igen efter reparationen.
Plockar på alla prylar och vi börjar halka ned mot stranden. Inser att chansen för benbrott och att slå sig fördärvad är överhängande idag när jag hasar runt med dräkt-toflorna på blåisen.
Väl nere i vattnet så bestämmer vi oss för att gå en bit i vattnet för att slippa ett långt ytsim.
Efter 50-75m så omvärderar vi detta och kränger på oss fenorna och simmar istället.
Dyker ned till ca 8m djup där jag ser dagens första simpa som ligger helt stilla och bara sittar lite simpigt på oss. Fortsätter sedan mot pålverket och det är maffigt att ligga på 12m djup och se hur 8m långa kraftiga pålar sträcker sig mot ytan utan att nå upp. Simmar runt där nere och ser en riktigt biffig abborre som dött i ett nät som fastnat runt en av pålarna. Något som får mig att fundera på om det finns fler nät här... Följer efter Robert som simmar in mellan två pålar och jag ser i ögonvrån hur det sitter ett nät mellan dessa, men Robert klarar sig och jag väljer att simma nära bottnen för att inte bli snärjd.

Ser ett par simpor till, simmar över fyllnadsmassorna till piren och ned på andra sidan. Det blir plötsligt kallare i vattnet, märkbart kallare samtidigt som sikten minskar till 2-3m.
The Siltlord är ute och skojjar med oss *haha*
Vi väljer att börja simma tillbaka och efter nästan en halvtimma så fryser vi båda och vi väljer att gå upp till ytan. Vi gaggar lite och ytsimmar tillbaka till uppstigningsplatsen.
Känner inte att saker har stämt detta dyk så jag är nöjd och belåten med ca 30min bottentid.

Silt, tigerkaka och snack.
Sliter av grejjorna när vi kommer upp och jag är än en gång ordentligt blöt på vänsterarmen.
och denna gång avvägde jag med dräkten istället för västen så det har funnits övertryck i dräkten.. No more mr Squeezy. ...kan det vara fel på ventilen?!?!
När vi är klara så sätter vi oss en bit från vattnet och fikar medhavd dyk-tigerkaka och kaffe. Inte alls illa må jag säga. Hälsa dottern att hon gärna får baka åt pappa fler gånger när du ska ut och dyka Robert!!.
Efteråt packar vi hem och åker ihop.

Prylar: Standard, 10kg bly, SeaQuest västen (som tjyvfyller vingen *grr*).
Luft: 120bar 10/300

Taxkaru ha mr Robert, trevlig dag och ny lite roligare dykplats.
En perfekt playground för blivande ECMD-dykare.Fortsättning:
Framåt middagstid dagen efter dyket så börjar jag känna av trötthet och huvudvärk.
Senare på kvällen kommer även myrkrypet, ömheten, stickningarna under huden samt i lederna och ännu mer trötthet / huvudvärk. Sov torsdagkväll samt stor del av fredagen och var trött på lördag.
Nu på söndag känner jag mig piggare men har lite ömhet och stickningar kvar.

Ja, jag har med väldigt stor sanorlikhet dragit på mig en "andra" tryckare.
Jag var ovanligt kall i kroppen redan före dyket, började frysa mot slutet på dyket .. tillbringade vad jag trodde var ok >5min på ~6m djup. Men ett troligt scenario är att jag var för kall i kroppen för att kvävet skulle vädras ut effektivt... *SUCK*
Av olika orsaker som jag inte tänker lägga ut i denna logg valde jag INTE att ta kontakt med sjukvården och/eller åka in för behandling.

Jag ÄR extra känslig för tryckfallssjuka och måste hädanefter planera alla mina dyk utifrån det.

*Good night America where ever you are!*