Namn: Lösen:

Dyk nr: 101, Rindö/Trassel


DYKARE :
PARKAMRAT :
Reidar Hamberg  
DATUM :
2008-03-02
MAXDJUP :
9,4 meter
DYKTID :
32 minuter
SIKT :
5 meter
VISAD :
572 ggr

Kall morgon och trött i ögat men ett löfte är ett löfte...packade åket och tog mig till Fridhemsplan för att möta upp Brodow och Moilanen. Gränsen för mitt geografiska sinne går ungefär här varför det var säkrast att åka släpvagn efter herrarna.
Vi tog oss via fri väg till Vaxholms hamn och parkerade vid färjan, den skulle inte gå på en dryg kvart så vi hade lite tid att sladdra på. Efter nån minut anslöt slutligen R.

Väl framme vid småbåtshamnen på Rindö började det att snöa. Vi plockade ihop våra prylar. A och M som är rutinerade gjorde en brandmanspåklädning och stod snart på bryggan och trampade otåligt. R och jag, som är allergisk mot stress, tecknade att de kunde hoppa i i förväg om de ville. De ville.

Efter en stund var vi klara och redo att plumsa i, det var kallt. Fick en lam känsla i läpparna och större delen av området mellan dem och snoken.
R och jag gick ner utefter linan, här och var satt riktpilar för både dit och hemfärd...det är humor. Ramlade nästan genast på båten via de enorma stenblocken...vääldigt stora.

Vi tog ett varv runt på utsidan utefter botten, på sina ställen såg det ut som om man skulle kunna simma under skrovet och ut på andra sidan. Överallt på botten låg det ondskefulla och obehagliga simpor och tryckte. Vi fortsatte upp på däck och kikade in i gluggar och prång. I lastrummet låg det något fat med obestämt innehåll och i ett förråd fanns det porslin och flaskor som hängde upp och ner i taket.
Vi fortsatte akterut fortfarande bra sikt och mkt fina detaljer att titta på. Kom så slutligen till rodret som i denna sikt såg ut att vara en tredjedel av Tores galet överdimensionerade dito.

Tillbaka vid överbyggnaden stötte vi på A och M som detaljstuderade däcket med kamera. R och jag fortsatte upp mot överbyggnaden för en flukt och tog sen ett par varv runt däck och utsida igen.
Började bli kallt nu och båda kände att det var dags att avbryta.
Blev vid stora stenblocket omkörd av en liten gädda.

Väl uppe bytte vi snabbt om till kafferep med tillhörande bulle.