Namn: Lösen:

Dyk nr: 102, Alvik/Tore


DYKARE :
PARKAMRAT :
Solodyk (Mirka Kinnunen + Mirja Wendemar)  
DATUM :
2008-03-06
MAXDJUP :
8,9 meter
DYKTID :
21 minuter
SIKT :
0,3 meter
VISAD :
586 ggr

Mötte upp MK och MW på parkeringen i Alvik. K som också var där skulle sola.
MK hade redan tagit sig ett dopp tidigare.

Parkerade mina grejer på bänken utanför ett av kontorsfönstren och började byta om.
Damen innanför fönstret tittade intresserat när jag började dra ner gylfen på jeansen och sakta dra av mig tröjan.
I nästa sekund vände hon skräckslaget bort huvudet när min vilt uppspärrade navel enögt stirrade stint på henne. Persiennerna i samtliga fönster drogs snabbt för.
Jag funderade på hur stor en mage kan bli och finns det risk att navelknuten går upp och vad händer då och framförallt varför är navellud alltid blått?

MK som redan var klar hoppade i för att leta efter sin mask som hon tappat i viken på det tidigare doppet, MW var också klar och gjorde henne strax sällskap.
K och jag kunde ostört ägna oss åt lite grabbasnack.

Fick på mig pryttlarna och plumsade i, tjejerna hade hittat masken och var klara för nedstigning. Gick lite trögt i början att få till örat och när det väl var ordnat insåg jag att jag var ensam.
Letade linan och begav mig sakta ut mot Tore. Sikten obefintlig.
Hade kommit ungefär halvvägs när det blev stopp i örat, snöt några ggr och långsamt utjämnades trycket. Fortsatte utefter linan mot relingen, hann aldrig se den dyka upp innan jag körde fontanellen rätt in i något vasst. Blixtrade till i skallen, låg och skakade på stället någon sekund innan jag tog mig upp på däck.
Tänkte att jag skulle kunna se MW:s lampa då den är hyffsat luminuös där fanns endast ett svart ingenting, en liten aborre och jag.

Svansade runt ett varv på däck, ledsnade och gick tillbaka utefter linan ner mot botten, stannade och kollade lite skrot. Plötsligt blev det ljust och tjejerna dök upp.
Tecknande frågande om de vill tillbaka till båten eller om vi skulle svansa runt planlöst, hann inte få något svar innan de återigen var borta.

Letade tillbaka till linan och fortsatte tillbaka mot viken, såsade runt och tittade på allt junk. En liten mångbenad organism kutade förbi masken, gick så fort att jag inte hann se riktigt vad det var.
Tvärstannade när en stor buttplug dök upp mitt i synfältet. Sikten var nästan noll och det tog ett tag innan jag fattade att det var änden på en tjock elkabel som verkade börja här och sluta på Essingen, Tog mig förbi den och upp i viken, där stod K och frös inte så där vidare solbränd.

Gick upp och bytte snabbt om, kände mig frusen och öm i kolan.

Parkamraters loggar:
Mirja Wendemar - Alvik, Tore