Namn: Lösen:

Dyk nr: 85, Svartfotsvraket


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-03-22
MAXDJUP :
13,2 meter
DYKTID :
40 minuter
VATTENTEMP :
2 grader
SIKT :
2-3 meter
VISAD :
500 ggr

Äntligen har man då fått med sig Annette på lite dyk, hon har haft lite uppehåll under vintern o valde alltså denna nordanvindsblåsande snorkalla men iaf soliga dag. Hon såg lite tveksam ut när vi äntligen kommit fram t. vårt resmål.

Efter en hel del skruvandes o pysslande så var vi alla klara för att ta oss under ytan. Vi konstaterar rätt snart att sikten är urusel men jag är optimistisk "det brukar klarna framåt vraket". Vi går ner först en gång, men vimsar bort oss och varandra (men hittar varandra efter en liten stund), vi går upp o kollar var vi är och fortsätter dyket. Johan e 1a, jag o Nettan delad 2 och Johan R. är 3a :o) Men precis lagom innan vraket tappar vi bort Johan W helt, vi kan bara inte hitta honom :o(.

Det är grumligt och jag ser inte vraket förrän vi verkligen är där, nej vi har inte glömt att vi tappart bort Johan... Jag ser äntligen vraket och stiger uppåt för att visa att "här är vraket" men mina två kvarvarande buddisar förstår nog inte först att jag hittat vraket, de ser mest konfunderade ut en stund. Jag stiger upp lite till och Johan R o Nettan kommer till slut efter. Johan R gör tecken att jag o Nettan kan dyka ihop medan han letar efter Johan. Strax därefter dyker han faktiskt upp...*skönt* men nu känner nog min buddy att hon fått nog av vårt kalla grumliga vintervatten och vi vänder tillbaka, mig gör det inte så mycket...jag har sett vraket 3gg tidigare o det räcker för mig, jag vill göra detta dyk för och med Nettan...så är det :o) Själv är jag baktung o allmänt JÄTTETUNG i huvud taget...hmm kan det ha med mitt fenbyte att göra!? Irriterande är det iaf, dyker som en kratta elr helt enkelt bara pissedåligt.

I lugnt tempo dyker vi tillbaka, jag visar stock-kuben även på tillbaka-vägen och vi ser även en liten simpa. Vi gör vårt säkstopp lugnt o fint (nu börjar jag hitta avvägningen något, men fortf jättetung) o går upp men ser att vi bara är halvvägs till stranden så vi går ner igen o dyker t. vi ligger på 1,8m o då går vi upp o är precis vid stranden.

Kanske inte ett av mina bättre dyk men det var himla trevligt sällskap.

När alla är uppe bestämmer vi att vi tar lunchen vid Lillsved istället iom att det är mysigare miljö däromkring...