Namn: Lösen:

Dyk nr: 317, S/S Ingrid Horn, Toklo/Ersholmen (Blackan)


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-03-24
MAXDJUP :
32,3 meter
DYKTID :
37 minuter
VATTENTEMP :
1 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
598 ggr

Men SATAAAAN så kallt det var idag då! Var ute på premiärtur med Blackan och det blåste små jävlar och snöade för fullt typ hela dan. Mäkta skönt att få sitta inne i en varm båt och käka frukost, lunch och snacks. Tror jag aldrig ätit så mycket på en dagsutfärd i hela mitt liv. Tack Jens för schyst markservice!

Efter avslutade mastodontfrukost hade vi puttrat upp till Ingrid Horn. Jag, Petter och Gulle hoppade i prylarna och skuttade på given signal i vattnet. Gulles backup frös nästan omedelbart, så med ena armen runt pricken (för att inte glida bort i den rätt kraftiga ytströmmen) och andra armen runt Gulle stängde jag hennes kran. Vi låg så en stund och jag provade att vrida på med en bubbelkaskad som resultat. Men efter några minuter gick den att skruva på utan vidare strul. Vi gjorde bubbelkontrol och mod s-drill och sen drog vi ner på 12 m vid prickens start. Hann inte mer än ner, förrän det var dags att gå upp igen då Gulle signalerade att hennes primär betedde sig märkligt. Sagt och gjort, upp igen. Väl på ytan visade det sig att det inte fanns nåt problem och vi drog ner igen. Efter lite stabilisering drog jag som nr 1 ut längs linan till Ingrids akter. Vi mötte de andra där och ljuskäglorna spelade över aktern och reservratten och sikten kändes rätt OK, åtminstone 3-4 meter.

Vi följde styrbord reling neråt tills vi mötte vårt maxdjup runt 32 meter. Sen gick vi in över däck vid den feta bommen ungefär. Jag började känna mig märkbart djupberusad där nere i mörkret och upplevde reggen extremt tungandad. Jag signalerade till Petter att jag inte kände mig helt 100 och att vi skulle glida uppåt lite grann. Sagt och gjort... vi vände upp längs babord reling och var snart uppe vid aktern igen. Där kände jag mig genast piggare och vi spenderade lite tid på att kika runt under akterdäck och spana in den stora reservpropellern mm.

Efter 30 minuters dyktid tyckte vi i gemensam trupp att kylan tvingade sig på väl mycket och att det började bli tajm att dra oss tillbaka mot pricken. Det gjorde vi och i strömmen avverkade vi vårt säkerhetsstopp innan vi tog oss upp till Blackan, värmen och Jens färdigfixade köttbullar. Dock lyckades Gulle tappa sin kamera med tillhörande UV-hus, så hon var mindre glad...

Jag kände mig inte helt pigg inför dyk två på Viktor och stod över det och tjötade lite med Jens i köket istället. De andra kom upp igen, minst lika frusna och lät meddela att jag missat nånting då sikten var mer än kass... så det kändes rätt bra att ha stannat på båten och tagit det lugnt istället.

Tack alla för en bra dag!