Namn: Lösen:

Dyk nr: 88, Hulda


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-03-29
MAXDJUP :
8,4 meter
DYKTID :
19 minuter
VATTENTEMP :
2 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
878 ggr

Då det fanns vissa som sugit ur lite väl mycket luft (gjort för långt dyk helt enkelt) fick andra dyket göras på ett grundare vrak :o( Nåja allt är ju nytt för en annan i skärgården. Valet stod mellan Riksäpplet eller Hulda af Ven. Vi röstade alltså fram Hulda i och med att hon iaf är intakt och det finns lite penetreringsmöjligheter. Men jämfört med Tyr och Ingrid Horn (som skulle blivit dyk två annars) så kändes det ganska trist. Inga detaljer eller prylar att titta på, bara ett rent avskalat vrak. Behållningen var väl att penetrera lastrummet och vi simmade genom relingen nån gång oxå. Det var ändå tur att vi gjorde dyket här iom att det gick fort att gå upp efter att lamphuset på min lampa tagit in vatten. Såg att lampan var tänd när vi kom ner i vattnet *aj då, har jag glömt stänga av lampan* tänkte jag och stängde av och satte på lampan. Men såg att det såg ut som lite disco-effekt av ljusstrålen *äh inbillning, inte kan den HÄR lampan ha tagit in vatten och fungera* tänkte jag. Jag kollar in i strålen och ser, att det faktisk ÄR vatten i lampan SH-T. Stänger genast av lampan och uppmärksammar att när jag vinklar handen med lampan i uppåt så tänds lampan, vinklar jag ner handen så slocknar lampan. Jag gör Jocke uppmärksam på det hela och vi går genast upp mot båten. Känns ändå som vi gjort vårt på detta vrak.`När vi kom upp i båten visar det sig att kåpan sitter löst :S bra konstigt. Nu verkar iaf lampan fungera som den ska. Annars var väl behållningen i dyket att vi simma ner i lastluckorna o genom relingen :o) bra övning.

Väl uppe är det dax för lite mer soppa och macka och vänta in de andra, hjälpa dem upp i båten m.m. Efter detta är det dax att ge oss tillbaka hem igen.

En underbar dag och jag gillar verkligen den här formen av utfärd, verkligen jättesmidigt, på alla sätt och vis. Jättetrevligt sällskap på båten och ypperlig service. Det var absolut inte min sista utfärd med denna båt :o)

Parkamraters loggar:
Joakim Bergman - Hulda af Ven
Joakim Bergman - M/S TYR