Namn: Lösen:

Dyk nr: 29, Seglarstadion - Hamn/Sundsvall


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-04-03
MAXDJUP :
2,4 meter
DYKTID :
11 minuter
VATTENTEMP :
3 grader
SIKT :
0,5 meter
VISAD :
735 ggr

Anfäkta och anamma vilket klägg!

Efter dagens första dyk så packar vi ihop och spurtar iväg mot köttpuckarnas paradis i Sundsvall.
För söker vara snabb och klurig, åker på Max och beställer en stor med extra allt. Mattias kör Macke Donken istället och vinner ca 10minuter och kommer med god marginal före mig och Jimmie till klubblokalen. Robert dumpar sin divebitch som tyvärr fick lite problem med öronen vid dagens första dyk.
När jag kånkat in flaskpaketet till kompressorn har Mattias redan lyckats få upp trycket i sin 10/300. Synd bara att jag kommer och jackar in dubbelpaketet *mwahaha* Med ens minskar trycket till 195bar i hela systemet och mina flaskor är genast nästan klara Att jag sedan fick lite gammal surluft från Mattias må vara hänt.. måste ju ändå tvätta om dem *haha*
Efter en god stund vid kompressorn och en snabbmiddag senare så är det dags att åka iväg för dagens andra dyk.
Jag och Jimmie tar Fia och spurtar ned till Seglarstadion med Robert i Sabben hack i häl.

Tanken är att vi ska gå ned vid kajaen och simma efter kajen in mot stan och sedan simma tillbaka lite längre ut från kajen, runda udden och sedan gå upp. Ganska enkel men praktisk dykplan.
Vi tittar på vattnet och tycker att slalombacken på södraberget lyser upp och ger vattnet ett lite "tropiskt" skimmer, går lite i turkos... (intressant effekt).
Vi kittar på och går ned mot vattnet., hoppar i och inser att vattnet är riktigt ÄCKLIGT ikväll..
Vattnet är oljigt, skitigt, som vattenspädd mjölk och lös ärtsoppa. *URK*
Robert och Jimmy hoppar också i efter mig. Vi ger tummen ned.
Vattnet blir inte klarare, det blir fri nedstigning utan referens till... det absurda djupet på 2,4m.
Jag tänder robust lampan och den lyser som ett tärnljus i en kolsäck. Robert kommer ned och jag ser hans lampa på 1m avstånd.. vi går riktigt nära varandra för att kunna kommunicera. Skiten på bottnen som vi rör upp gör inte sikten bättre *hehe*. Jimmy dyker ned med Vega2lampan efter en stund ... vi ser hur ljuser närmar sig iaf. Hela uppenbarelsen påminner lite om ett hovrande ljus i dimma..
Vi tecknar lite åt varandra och bestämmer oss för att gå upp.
Väl uppe så kommer jag på att jag iaf ska skjuta korv innan jag går upp och Robert hade sin Deco-Mer som han skulle testa. Väl nere på bottnen igen så börjar jag strula runt med snöret till NoC-korven... #¤%(#¤elende)¤%/U"¤skitpryl"¤%"¤#trassel¤"(%"anfäkta och anamma!!
Robert rycker fram Deco-Mer och låter sig väl smaka.. han erbjuder mig .. men jag känner mig skeptisk att dricka något medan jag badar i denna gudsförgätna sörja så jag tackar nej och fortsätter att trassla med snöret tills jag ger upp.
Har en tanke hur man ska kunna fylla korven på bästa sätt.
Jag tar den, rullar ut den och drar den sedan i vattnet så jag fyller den med vatten.
Vänder den sedan med öppningen nedåt, tar longhosen och trycker på "the purgebutton of doom".
Yahooo, jacuzzin är startad "ALL Onboard!"
I det ystra moln av bubblor som uppstår försvinner korven som en interkontinentalmissil upp upp och iväg. Jag hinner inte ens se när snöret försvinner, tittar på Robert och garvar.
Vi ger tummen upp och ger oss av mot den sörjiga ytan. Väl där uppe syns inte ett spår av korven.. Vi skämtar om det som just har hänt och ger oss ut på ett litet ytsimm runt udden för att komma till en lite "enklare" plats för uppstigning.

Helt klart har tivioliverket i centrala Sundsvall gett upp och dumpat världens sörja i bukten. Vi går upp och hittar korven halvägst uppe på land.

Packar ihop och åker hem.

Prylar: Std
Luft: 25bar + 150 när jag purgade.

En intressant iaktagelse är att det finns svarta fläckar på korven som jag inte får bort med avfettningsmedel, industritvättmedel, renbensin eller barntvål. Helt klart var det något "pecka" i vattnet den där kvällen.