Namn: Lösen:

Dyk nr: 206, Grundvik, Ljusterö


DYKARE :
PARKAMRAT :
Lisa och Jim Boistrup  
DATUM :
2008-04-05
MAXDJUP :
21 meter
DYKTID :
39 minuter
VATTENTEMP :
3 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
373 ggr

Efter lite varm choklad och trevligt umgänge men inte för länge (himla lagom ytintervall på ganska precis en timme) gjorde vi oss i ordning för det andra dyket. Ja, det vill säga att jag fick göra mig iordning. Jag var den ende som krängt av sig handskar och överdel på torris. Lisa och Jim behöll sitt på!

Planen den här gången var att Lisa skulle leda, Jim köra tvåa och jag återigen sist. Jim skulle ha med sin kamera. Vi skulle testa vänstersidan den här gången och se om vi hade bättre tur med att hitta vraket på vägen tillbaka.

Precis som vid första dyket gick vi ner bara ett tiotal meter ut och planade ut på ca 3 meters djup. Tvärsade mot vänstersidan och ser man på! Vrakresterna låg ju där på ca 5-6 meters djup. Först en planka som såg misstänkt ut och jag drog i Jims fena för att visa. Sedan kom vi fram till resten av bråten. Helt klart resterna från ett gammalt trävrak. Nu var det ju inte "säkerhetsstoppsdags" så vi for vidare i lugn takt ner mot vänstersidan. Såg några simpor och Jim fotade medan Lisa och jag lyste! Vi får väl se de fina fotona framöver hoppas jag! Han försökte komma framför simporna men de ville inte riktigt det...

Efter en stund (tiden gick förvånansvärt fort den här gången med) vände vi om. Jag blir lite förvånad då tempot efter en stund var betydligt högre. Precis när jag fångat en simpa så att Jim skulle kunna få en närbild framifrån (!) och jag skulle rycka lite i hans fena för att uppmärksamma honom på det så hade de satt fart. Jag la ner simpan försiktigt och följde efter. Jag undrade litet varför det var så bråttom. Kanske frös någon av dem, men det verkade inte vara någon panik eller något fel eller så så det var bara att hänga på!

Tempot lugnade sig igen efter en stund och uppstigningen blev precis som förra gången lugn och trevlig. Säkerhetsstopp utan vrak och sedan uppgång. Jim undrade varför Lisa hade haft så bråttom och det hade tydligen berott på att hon trodde att vi var på väg åt fel håll! Men sedan då hon kände igen sig så saktade hon in. Ingen fara på taket, aldrig fel med lite tempoväxling. Alla var nöjda med dyket även om vi var överens om att den högra sidan var trevligare. Vraket hade vi ju hittat också!!!

Efter ihopplock av grejorna så satte vi oss i solskenet och käkade mackor, drack varm choklad och pratada om allt möjligt, barn i tonåren (suck) och dykning.

Sedan var det dags för hemfärd. Tack Lisa och Jim för en mycket trevlig dykdag i trevligt sällskap!

LUFT
Gen.djup: 11,8 m
Temp: +3C
Sikt: ca 4 m
Dräkt: TORR + 200
Bly: - kg
140 BAR -> 90 BAR (2 x 12l, 200BAR)
SAC: 14,1 l