Namn: Lösen:

Dyk nr: 94, Vättern, Stora Lund


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-04-06
MAXDJUP :
35,7 meter
DYKTID :
35 minuter
VATTENTEMP :
3 grader
VISAD :
369 ggr

Söndagstur till Stora Lund med bror Johan. Förutom lite folk från Linköpins Dykcenter som hade advance kurs så va det inga fler där. Stackars elever som får dyka upp i tre-gradigt vatten...
Första dyket var ett välplanerat lite djupare dyk. Vi siktade på 35m. Vi gick ner vid klipporna nedanför parkeringen, gick rakt ut för att få djupet, sedan söderut och tillbaka till igångsplatsen. Det skulle bli Johans hittills djupaste dyk och ingen av oss har gått så djupt i kallt vatten tidigare så vi tog det lugnt och hade bra koll på varandra och god kommunikation för att upptäcka ev. djupberusningar eller problem. Det gick jättebra ner till 35, när vi sedan va på väg upp började jag känna ett krypande obehag på ca 32m, tecknade till Johan att jag behövde stiga lite fortare än planen. När vi kom upp till ca 25 kändes allt okej igen och vi fortsatte dyket enligt planen. Det upplevda obehaget var troligtvis en kombination av djupet, väldigt kallt vatten samt att vi hade diskuterat frysningar strax före dyket. Det gick bra för Johan.
Frös ganska mycket om fingrar och fötter andra halvan av dyket. Man borde värma upp och få upp blodcirkulationen mer innan man hoppar i när det är så kallt vatten. Inte bra att gå direkt från stillasittande i en bil.

Många bomber att titta på söder ut, har inte gått den vägen tidigare.

Parkamraters loggar:
Johan Kärnhall - Vättern, Stora Lund
Johan Kärnhall - Vättern, Stora Lund