Namn: Lösen:

Dyk nr: 106, Lövsta/Hässelby


DYKARE :
PARKAMRAT :
Reidar Hamberg  
DATUM :
2008-04-06
MAXDJUP :
7,6 meter
DYKTID :
33 minuter
VATTENTEMP :
2 grader
SIKT :
1,5 meter
VISAD :
801 ggr

Planen var egentligen att åka till Lillsved för ett eller två dyk på Harm.
Väderlekstjänsten, SMHI, hade lovat att det skulle bli regn så planerna ändrades till mer närliggande Hässelby.
Lille arvingen som under tiden skulle få vara hos mormor tjatade till sig en tidig McDonaldslunch som muta. Den nyttiga tallriksmodellen ersattes av en plusmeny med Cola utan is, för när man är 7 kan man nästan äta sin egen vikt iaf om det är nåt gott och pappa betalar.

Skyndsamt lämnade vi L hos svärmor och med två minuter tillgodo kom vi fram och slapp därmed det regelmässiga häcklandet över att alltid vara sen.
M, K och R var redan där och någon minut senare dök även Petter och S upp.
Var det inte redan siltigt skulle det definitivt bli det nu.

K som sett fram mot ett dopp hade tappat luften. På ett mystifikt sätt hade kranarna skruvats upp och tillräckligt mkt gas läckt ut för att grusa planerna på det mest grunda dyk.
M ville dyka med E och jag och R bildade ett naturligt par eftersom S och P ville vara på lag. Tog oss ner till viken och ytsimmade bort till udden.

M och E försvann ner i väldig fart och jag och R som är lite osnabba fick oss en rejäl dos fartmoln. Sikten noll och inte såg det bättre ut ju djupare vi kom.
Efter en stund tecknade R att han ville gå upp för lite taktiksnack.
Vi bestämde att istället för att försöka bilarna bege oss tillbaka till viken för lite myspys bland aborrar och kräftor.
Gick ner och fortsatte utefter strandlinjen tillbaka mot viken, tog oss ut lite för att komma djupare. Här brukar normalt krylla av diverse fisk och skaldjur men med sedvanlig tur var det dött. Bortsett från ett par misshandlade fälgskydd och ett musselprytt bildäck var det tomt och öde. R och jag gled sakta fram, stealthmode.
Närmade oss lite växtlighet i form av långa stänglar med små fula blad på, bland rötterna låg en del flaskor och diverse motordelar. Topplock och packning till en oidentifierbar motormodell samt en dröse eldelar. Började bli kallt nu och vi skyndade oss upp för ombytte, fika och sockerkaka.