Namn: Lösen:

Dyk nr: 208, Alvik, Alviksvraket (Tore)


DYKARE :
PARKAMRAT :
Christer Silverberg  
DATUM :
2008-04-11
MAXDJUP :
9,5 meter
DYKTID :
25 minuter
VATTENTEMP :
4 grader
SIKT :
0,5 meter
VISAD :
545 ggr

Den här helgen skulle jag inte dyka - inte bra för äktenskapet att bara dyka hela tiden (har fått höra en del nu ;-). Och jag som behöver trycktesta UV-huset efter lite skruvande på det. Hur ska man lösa det?

Snilleblixt!!! Ringer Christer, smiter tidigare från jobbet på fredagen och tar ett snabbt dyk åp nära håll. Då kommer jag ju hem som vanligt och äktenskapet behöver inte lida något (och inte veta något heller för den delen...hrmm). Christer är glad för det ger honom chans att prova nyinköpta innervantar och -sockor.

Med den planen "smög" jag på torsdagkvällen ut i garaget och lastade grejorna i bilen så att allt var klart. Fredagmorgonen är som vanligt, hustru iväg tidigt och jag vallar barn till skolan för att sedan åka till jobbet. Några möten och snabbt iväg för att möta upp Christer vid 14:00 vid Alviksstrand.

Solen lyser och våren verkar vara tillbaka efter misären med snö och trams i några dagar. Vi byter om i ganska rask takt och plumsar i. Planen är att vi ska gå ut till Tore för att direkt gå efter linan (med Christer??? - se förra loggen) till segelbåten då ingen av oss varit där trots alla dyk på Tore. Efter att ha checkat av det vraket skulle vi ta oss tillbaka till Tore och "segla runt där lite" till dess vi kände oss klara.

Vi går ner med den planen - kompletterad med att jag bara skulle fästa UV-huset vid linan och lämna det där under dyket för att på så sätt hämta det på vägen tillbaka). Men hallå, var är botten, var är linan och var är Christer??? Usel sikt! Max en halvmeter! Jag letar efter de två senare och först efter en stund hittar jag Christer som hittat linan. Han viftar frenetiskt med lampan, men den räcker ju inte heller längre än en dryg halvmeter.

Jag fäster UV-huset på linan och vi ger oss iväg efter linan. Efter en stund kommer vi fram till vraket men man ser nada! Vi hittar inte ens linan till segelbåten, trots att jag vet var den ska vara. Vi cirklar runt lite och bestämmer oss för att strunta i det och ge oss av hemåt istället. Det var så dålig sikt att vi knappt kunde skilja för från akter - sämsta jag varit med om här!

Vi hittar i alla fall linan hem och tar det lugnt på återvägen. Hittar mitt UV-hus som hållit tätt och vi går upp igen.

Uppe garvar vi lite och Christer kan dessutom konstatera att de nya innersockorna var störtsköna medan innervantarna var värdelösa. Jag har nu lånat ut mina Hestra Quallofil som han ska prova på söndag lyckosten (som får dyka)!

Nåja, jag fick bli blöt, dyka lite, UV-huset var tätt och jag hann hem utan att vara sen - inte dåligt alls! Klart nöjd, för att vara en "hunsad make" (;-)

LUFT
Gen.djup: 5,7 m
Temp: +4C
Sikt: ca 0,5 m
Dräkt: TORR + 200
Bly: - kg
100 BAR -> 80 BAR (2 x 12l, 200BAR)
SAC: 12,2 l