Namn: Lösen:

Dyk nr: 242, AGA, Lidingö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-04-19
MAXDJUP :
18,6 meter
DYKTID :
52 minuter
VATTENTEMP :
2 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
407 ggr

Äntligen ett april-dyk. Lite Grodmän trixade ihop en tid som funkade (tack Bill!) och vi samlades på vändplanen. Bill, Göran Olsson m fru, Lia och sen kom även Lars-Åke och Hanna efter att ha åkt fram och tillbaka till Lidingö några gånger.

Jag och Göran parade och klev i. Mufflig sikt och lättsiltat. Göran föreslog att jag skulle ta täten (han kan knappast känna till att jag har Nordiskt Mästerskap i osäker navigering) och jag simmade på österut mot udden. Sikten varierade från 1-3 meter men var väl bäst runt 12-15 m djup. Först en eka, sen en motorseglare, Cittra med nosen nerkörd i botten (HJÄLP, det är en haj som hänger över mig!!!), massa cyklar, ICA-burar (utan gammal köttfärs), en mopperam osv. Lyckades fylla båda benfickorna med golfbollar som gladde min gamle far som fick tillökning (med 25 golfbollar, inget annat) vid sitt födelsedagskalas.

Kalla tår (för mycket tjafs på fötterna) och kalla fingrar pga squeeze (inget luftgenomsläpp i torrhandskarna) gjorde att vi gav upp efter en stund. Ska tydligen finnas fler bilar men då får man väl leta längre. Härligt skönt med Icehood.

Ja, vad säger man om AGA. Skönt att komma i vattnet och rätt trevligt med prylar att kolla på men men men... Efter Digerhuvud så känns det väl sådär. Sen ligger ju Ekudden i Djursholm närmare och har ett nästan lika bra dyk i bakfickan.

Trevligt med Göran som ny dykkamrat.

1 kg + 2 x 1 kg fotvikt
Posiedon 300x2x6
288 -> 122
SAC 19,1