Namn: Lösen:

Dyk nr: 90, Kvinnersta, Södra brottet


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-04-19
MAXDJUP :
6,5 meter
DYKTID :
52 minuter
VATTENTEMP :
6 grader
SIKT :
2-3 meter
VISAD :
709 ggr

En morgon då jag vaknade genomförkyld o tänkte "f-n jag tänker inte missa denna dykdag" och sen tänkte jag vidare "ja kan ju vara så att bihålorna rensas av lite dyk" sagt o gjort, jag tog beslutet att dyka, skulle ju ändå "bara" dyka i mysiga Kvinnersta. Nettan brukar oxå ha problem med öronen så hon brukar oftast inte vilja gå så djupt så... Sist jag skulle ut o dyka med bl.a. henne så blev jag ju magsjuk natten innan o fick ge bort min dykdag t. min man...det ville jag inte göra igen.

Nere på dykis är det verkligen full rulle. vi som skulle med på utfärden var 9 + JohanW som höll i utfärden men skulle stå på ytan pga förkylning. Sen hade Pia en ow-kurs och jag vet inte huur många de var. Jag höll mig utanför iaf och hjälpte till att packa in Nettans prylar i min bil.

Tjejbilen tog täten i caravanen av bilar som skulle mot Kvinnersta. som vanligt åkte vi ut vid Folkesta. Idag hade vi ytterligare en anledning, vi ville inte bli sinkade av poliserna som stod utefter vägkanten vid årby och tvingade alla att blåsa...4 bilar fulla av dyksugna dykare har inge lust elr tid med sånt...dyksugna dykare är otåliga människor.

Kändes härligt att komma tillbaka t. Kvinnersta efter vintern, en småmulen men ändå rätt skön vårdag. Medan resten av gänget går upp och rekar dykplatsen mekar jag o Nettan med våra dykprylar, vi känner bara inte för att höra allt om dykplatsen efter att ha varit här säkert 10ggr förra året :o) Hoppande o skuttande står vi t. slut o väntar på att de ska komma tbax så vi får springa upp o ta vår promenad i skogen...onödigt o ta ytintervall INNAN dyket tycker jag ;o)

Nykissade o påklädda och alldeles jätteredo kliver vi t. slut ner i kanalen o börjar ytsimmet mot tunneln, förväntan är hög, sikten verkar vara bra i kanalen och vattnet är långt ifrån lika kall som det varit i vinter. Vi går ner vid tunneln som sista dykpar och dyker genom tunneln, på andra sidan möts vi som om av en dimma...*näe va trist...vilken kass sikt* nåja, brukar ju kunna va dålig sikt just vid tunneln. Visst klarnar det lite sen men inte mycke, inte alls som det varit vissa ggr här o inte en abborre...inte en kräfta ser jag på hela dyket, däremot möter vi andra dykare hela tiden. Vi kollar av med varandra att allt känns ok med jämna mellanrum o vi håller ett väldigt lugnt tempo, tror faktiskt vi höll ett lugnare tempo än vad vi brukar hålla, elr så är det jag som är så van att dyka med Jocke... ;o)

Det är just mötet med alla dykare som jag förstår att vi inte missat garaget som är vårt mål, normalt tar det 15-20 att nå dit, vi är där efter 25 idag :o) Men vi tittar bara in lite och vänder... Nu börjar det bli svårt för mig att tömma masken som jag har haft problem med att det droppar in vatten i (lånat Jockes mask även idag), tror jag fått nåt hårstrå mellan. Nåja, jag är så täppt i näsan att jag är glad att inte masken fylls med snor varje gång jag försöker tömma masken...det vore en lika vacker syn som när jag fick mitt näsblods-splasch i Kolsva senast...jag är en fräsch dykbuddie jag. Just ja, jag va lite lustig idag o lekte barhäng vid tunnan som står på högkant, där det står ölburkar o en ölflarra...jag tar o hänger lite på tunnan o hugger tag i flarran o leker packad...nu snackar vi dykpub ;o) Försöker titta mellan och under stenar för att skymta en liten kräfta iaf...men näe. Det är mysigt att dyka iaf och avvägningen sitter bra genom hela dyket, känner mig väldigt stabil, kör frog-kicks genom hela dyket (hur de ser ut vet jag ju däremot inte).

Efter 50 min möter vi tunneln igen och tar oss sakta genom, jag stannar till och tittar in i kontoret o tänker *här ska jag simma in nångång snart*.

Direkt efter tunneln gör Anette tecken att hon går upp, jag svarar glatt tbax att jag är på...nu är näsan genomtäppt. Går långsamt upp och känner inge knaster alls i öronen, skönt. Vi möts av ett stenregn o muttrar lite skämtsamt mot den från gänget som står däruppe o muckar med oss...fegt o stå på så långt avstånd...i efterhand borde vi kastat ner honom i vattnet när han hjälpt oss upp, men det var väl just all hjälp vi fick som räddade honom från att bli blöt ;o)

Nu väntar soppa, macka o trevligt ytintervall.