Namn: Lösen:

Dyk nr: 91, Kvinnersta, Södra brottet


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-04-19
MAXDJUP :
9 meter
DYKTID :
31 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
4-5 meter
VISAD :
691 ggr

Kycklingsoppan smakade mycket gott, soppa e så himla smarrigt när man dykt, man blir så varm i hela kroppen. Sen, är det ju mycket nyttigare än de däringa hotdogs man åt varje gång förra året...de där ni vet som typ innehåller spår av kött (tror de innehåller 20% kött). Tar lite varm choklad jag har med mig o snor lite kaffe av JohanW. Många härliga diskussioner om dykning, men även andra ämnen hinns med (några få sekunder). Springer o snyter mig typ 10ggr men är fast besluten att ta ett andra dyk. 3st hoppar över andra dyket iom att det var dålig sikt (tror jag det berodde på), vi andra gör oss klara för dyk nr 2 idag.

Väl i vattnet igen (efter mycket support av de som stannar på ytan, vilket lyx...även lite bus *hihi* sånt piggar bara upp ytterligare) beger vi oss mot tunneln igen (poserar lite o aktar oss från "nedfallande" stenar) och går ner, nu är det dålig sikt även i tunneln, men det är ju inte så konstigt då vi är säkert 14 dykare som passerat fram o tbax fram t. nu under dagen.

Efter tunneln dyker vi åt vänster och följer väggen fram t. platån tar slut. Vi ser en rätt stor abborre, skylten som hänger här och bildörren ligger långt mycket längre bort än vad den gjort tidigare samt att någon vänt den så att insidan är uppåt. När vi är framme där platån är slut lägger jag mig vid kanten o tittar efter när jag ser botten. När jag börjar skymta botten gör jag tecken t. Nettan att vi går ner lite och följer sluttningen upp, tittar på alla tegelstenar o annat skrot efter huset som rasat ner i brottet här. Väl uppe så dyker vi tillbaka t. väggen och följer den tillbaka igen, iom att vi skulle göra ett kort dyk är det den enklaste väg tillbaka.

Nu sitter avväggningen kanon, men jag får grymt mycket luft i skorna vid ett tillfälle men då rätar jag bara ut mig o lägger mig diagonalt uppåt o tömmer dräkten, sen fortsätter vi dyket. Under båda dyken tränar jag på att nå kranarna vid flera tillfällen, vid första dyket glömde jag förvarna Annette så hon undra lite vad jag pysslade med men under andra dyket var hon beredd o förståd vad jag gjorde. :o) Har fått dit masken mycket bättre detta dyk så jag behöver inte tömma masken mer än kanske 2 ggr.

Vi hittar tunneln och även två andra dykare, Billy o Aleks. Vi tar oss genom tunneln och jag stannar ännu en gång till vid kontoret o lyser in och tittar där. Denna gång dyker vi en bit in i kanalen, men då sikten blir riktigt kass så går vi upp. Tydligen har Aleks o Billy legat hack i fena på oss så vi krockar (krockar kanske e lite överdrivet...) lite med dem när vi går upp o de ska fortsätta framåt ;o) Men det gick bra, alla kom fram oskadda o vi va sams när vi möttes vi strand kanten *haha*.

Väl vid uppstigningsplatsen får vi massor av support att ta oss upp. Är knappt frusen någonstans då vi haft hela 5-6 grader i vattnet båda dyken. Väl uppe passar Aleks på att fylla sin dräkt så att han ser ut som en sumo...JohanW som inte bara är dagens DM utan även dagens pressfotograf passar på att fota. När vi ska ta av oss prylarna står vi ivrigt o väntar på bilnyckeln för att kunna låsta upp bilen...tungt med dubbelpack på ryggen när man måste stå o vänta...bara för att efter en stund upptäcka att bilen är upplåst *haha* När vi ska ta av oss dräkterna så händer nåt annat lustigt, en av killarna som har inbyggd huva o FZ har nog bara dragit ned ena kedjan o försöker dra av sig huvan, att dra av sig huvan går bra o resulterar i en tom huva o full dräkt...pressfotografen passar på att fota (efter en check av att killen däri faktiskt kan få luft) vi alla skrattar gott...o e glada att det inte var vi...

Ja då var denna glada dykdag till ända och vi ger oss av hemåt e-tuna. Nu är jag väldigt trött o ganska matt o undrar hur jag ska orka hemåt. Vi stannar t. vid macken utanför Arboga o handlar lite dryck o godis innan vi fortsätter hemåt. Jag är glad o matt. I bilen pratar vi om...haha nä det berättar jag ju inte ;o) tjejsnack vet ni...

Förresten, det slår mig...får ta det lugnt med dykningen om jag ska slippa göra nr 100 i iiiskalltvatten....

Senare på kvällen har jag fått 38 graders feber...men dagen efter är jag feberfri men fortfarande förkyld. Hade ju inte gjort dessa två dyk om jag vetat att man skulle göra lite mer avancerade o djupare dyk, helt klart. Tror inte jag blivit varkare friskare elr sjukare om jag låtit bli dykningen.