Namn: Lösen:

Dyk nr: 210, Vagnhärads Kalkbrott


DYKARE :
PARKAMRAT :
Robin Elvin  
DATUM :
2008-04-20
MAXDJUP :
21,9 meter
DYKTID :
40 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
12 meter
VISAD :
466 ggr

Efter en riktigt god grillunch och litet solvila (d v s ligga och slappa i solen) så blev man rätt seg. Himla skönt är det i solen, så skönt att det blir lite besvärligt att kränga på sig allt igen... Innan den totala koman inföll jorde vi i alla fall ett ryck och förberedde för andra dyket.

Nu fick Robin med sig "korven" och jag tog med UV-huset som skulle trycktestas. Robin var litet slöare än jag och eftersom det blev varmt som attan med allt på så plumsade jag i först. Jag ropade till Robin att jag väntar nere vid badkaret och efter ett OK så gled jag åter ner från ytan. I sakta mak gled jag ner till badkaret och kikade på huset som verkade hålla tätt, skönt.

Jag fick vänta ungefär 6-7 minuter innan Robin gjorde mig sällskap. Planen den här gången (som vi hade kommit överens om innan jag plumsade i) var att vi skulle gå ner till 20-25 meter där Robin skulle skjuta sin korv. Det ska visst gå på tid (maax 30 sekunder) och vara helt smärtfritt därav övningen. Vi gled ner i lugn takt i det vackra och klara vattnet. Ljust och fint ända ner till drygt 20 meter, lampa var helt onödigt.

Vid 22 meter stannar vi upp och Robin fyller och skjuter sin korv. Det går riktigt fint och riktigt snabbt, bra jobbat. Vi simmar sedan bortåt på ca 18-20 meter och efter en stund lägger Robin fast sin rulle med lina under en sten. Utan linan går vi sedan upp mot 5-meters platån. Jag märker då att jag är väl lätt. Dels är ju inte 5 meters platån någon 5 meters platå längre, med den sänkta vattenlinjen är det banne mig inte mer än 3-4 meter. Blir lite irriterad på att Robin inte stannar för säkerhetsstopp på 5 meter innan han drar iväg över platån och jag saktar in, Dels för att jag vill göra säkerhetsstopp på max 4 meter och dels för att jag är för lätt. Det senare beror självklart ´på att jag har ett tomt UV-hus med mig som bergis ger 2-3 kilos positiv flytkraft. Det hade kanske varit en bra idé att kompensera med en tvåa i lösvikt, men det hade jag glömt.

Nåja, efter en stund kämpade jag på över kanten och mötte upp Robon ungefär mitt på platån. Jag signalerade att jag var lite lätt och att jag ville återvända hemåt och vi gjorde så.

Ett par fina abborrar gjorde oss sällskap en stund och jag såg det vackra sjunkna trädet med sina alger hängande som vore det frukter från grenarna. Helt fantastiskt i detta solsken - fasen - borde haft kamera i huset!!!

På vägen hem fiskade Robin upp sin lina och vi sam lugnt och fnt hem och upp igen. Återigen ett härligt dyk, även om jag hade något ont i huvudet mot slutet - troligen lite vätskebrist.

Det var bara att packa ihop och åka hemåt efter en kanondag, både väder- och dykmässigt.

LUFT
Gen.djup: 10,0 m
Temp: +5C
Sikt: ca 12 m
Dräkt: TORR + 200
Bly: - kg
150 BAR -> 100 BAR (2 x 12l, 200BAR)
SAC: 15,0 l