Namn: Lösen:

Dyk nr: 125, Ingrid Horn


DYKARE :
PARKAMRAT :
Anders Backström  
DATUM :
2008-04-20
MAXDJUP :
34,8 meter
DYKTID :
36 minuter
VATTENTEMP :
4 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
595 ggr

Tog en lite lur efter den grillade falukorven.

Dyk 2 för dagen skulle bli Ingrid Horn för det hade tydligen varit mycket bra sikt där senaste tiden. På vägen dit såg vi en hellikopter som stod på Dalarö skans, sjöräddningen eller vad de heter. Det gjorde mig lite nervös, efter alla historier man hört om Ingrid också... Förhoppningsvis hade de bara en övning.

Anders hade varit på Ingrid många gånger och jag ville se nåt mer än aktern som jag bara kommit till tidigare så vi skulle ta oss ned till bygget.

Sikten var inte så bra om man jämför med Sappen, men det var mycket bra om man jämför med vad jag har haft tidigare på Ingrid. Även denna gång gick vi ned som andragäng. Vi passerade aktern där det höll på att riggas för fotografering och fortsatte mot fören. Vi passeade en avbruten mast och sikten blev bara sämre och sämre. Vi kom fram till bygget och sikten var rätt kass, men vi simmade runt där och jag hade inte en aning om vad vi såg. Tyckte det var lite läskigt efter allt man hört, och om jag hade tappat bort Anders vet jag inte om jag hade hittat tillbaka. Simmade genom en loft gång, tittade in i några dörrar och hål. Sjönk ned genom ett stort hål, och tittade på nåt som jag misstänkte tillhörde maskinrummet. Jag fick det bekräftat senare när vi kom upp på båten, vi var nere i maskin.
Min tid började ta slut(dök på dator), men vi var på väg tillbaka så jag var inte så orolig. Sikten blev bättre och bättre, passerade ett par gigantiska spel på väg tillbaka mot akten, riktigt fina. När vi kom tillbaka till reservratten så upplevdes sikten som riktigt bra, men eftersom jag inte hade så mycket tid kvar så vände vi tillbaka.

Lite läskit med roligt dyk! Som vanligt så var det lite kallt.

Bak: 30%