Namn: Lösen:

Dyk nr: 92, Sappemeer


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-04-27
MAXDJUP :
24,3 meter
DYKTID :
44 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
+10 meter
VISAD :
581 ggr

Så, äntligen är det dax för vrakutfärd med TessiII igen, gav blodad tand det där...trots att det innebär att gå upp 5.45 en söndagmorgon. Vant fixar man iordning matsäck och packar ut allt i bilen. Drar med ilfart ner t. dykis, där vi möter upp alla andra (utom de två som bor i S-holm) alla verkar vara i samma sinnesstäming som en annan: kanontrött men ändå laddad som få.

Hoppar över bilfärden t. Dalarö, för det är ju nåt man gärna skulle hoppa över i verkligheten oxå, denna restid. Då det varken hände nåt annorlunda elr spännande under resan ser jag ytterligare ingen anledning att babbla på om det.

Väl framme styr karavanen in på Karinslunds Marina och alla stormar ut och hälsar på Niklas och hans besättning, sen är det dax o packa allt i båten. Då vädret är kanon kommer vi oss troligtvis ut till Sappem, jippie, har sett kort från senaste dyken därifrån och det verkar vara ovanligt bra sikt.

Då vi är hela 12st dykare idag blir vi uppdelade i två grupper (o sen självklart i dykpar) där jag o Jocke tillhör det sista, fotograferna hamnar i första gruppen. Rätt skönt o vara i andra gruppen, då kan man klä sig i lugn o ro o det är inte lika mycket folk på båten. Bra för fotograferna o få fota allt innan vi andra kommer o rör upp allt ;o) Har lite avrostningsgenomgång med Jocke innan vi ger oss ner…han känner sig lite ovan o osäker då det var 3 veckor sen sist han tog sig vatten över huvudet. Nåja, vi är snart klara och kan hoppa i. Det börjar gå vågor nu så vi blir förvarnade att det kan vara ännu värre när vi kommer upp (med vågorna alltså, inte Jocke).

Vi glider ner längs linan, har lite svårt att tryckutjämna sen förkylningen men det släpper till slut och vi kan gå hela vägen ner. Det är ljust och fint, vi möts snart av masten och därefter ser vi fören torna upp under oss. Vilken känsla, vilken sikt. Man riktigt ser de få partiklar som far runt i vattnet, man kan se stora delar av vraket när man kommer ner. Man ser dykare och fotoblixtar lite här och var men det är jag o Jocke…o Sappem. Vi vimsar runt lite i fören innan vi bestämmer oss för vilket som är fram och bak o tar oss akterut. Dyker genast ner i lastutrymmet och möts där av Micke, Danne o Nicklas, det vinkas lite innan vi drar vidare akterut. Så otrolig myskänsla jag har genom hela dyket. Framme vid bygget så dyker vid styrbord sida o simmar under och tittar in i gluggarna. Jag känner att det är lite trångt o simmar ut i ”fria vattnet” medan Jocke fortsätter därunder en bit till. Vi dyker upp på bygget i aktern och tittar runt. Dyker genom ett gammalt dörrhål vilket är kul då man med dubbelpaketet får trixa sig genom att lägga sig ”på sidan”. Hela vraket är jätteskoj att dyka med och jag känner mig lite som i ”dykarnas tivoli”. Verkligen massor att titta på överallt. Jocke e lite här o var o där o så, det märks att han e rostig ;o) hihi Jag själv e ju skitduktig som dök förra helgen… Efter några varv runt på bygget o hela vraket avslutar vi med att dyka babord sida, titta in i alla dörrhål o gluggar, dyker ner och dyker i lastrummet en bit och sen ger vi oss uppåt (för att jag frös, har ju tagit av en tröja nu när det är hela 5 grader i vattnet).

Vi går sakta upp och lägger oss på säkstopp, man kan tidigt se ända upp till ytan o se hur vågorna går, ser inte såå illa ut…

kanondyk...trots att jocke inte fick penetrera vraket...

Parkamraters loggar:
Joakim Bergman - M/S Sappemeer
Joakim Bergman - M/S TYR