Namn: Lösen:

Dyk nr: 93, Tyr


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-04-27
MAXDJUP :
31,3 meter
DYKTID :
30 minuter
VATTENTEMP :
4 grader
SIKT :
4-5 meter
VISAD :
724 ggr

…det visar sig att det inte är så höga vågor alls men att det helt klart håller på att blåsa upp. Vi tar oss t. dykstegen och klättrar sakta men vant uppför den. Uppe vid relingen kastar jag över ena benet och ber om lite hjälp att ta av ena fenan. Man e ju varken lång elr smidig… Nu vankas mat och tillbakaresa med ett dyk på Tyr.

Efter soppa och macka är vi varma glada och nöjda, vi ser verkligen fram emot nästa dyk. Även nu är vi i grupp två men står snart redo efter att grupp 1 gått ner. Då man inte kan göra så långa dyk på detta vrak så släpps vi snart ner, jag o Jocke som första par. Jocke drar i mig så jag slipper dra i linan själv för att ta mig till nedstigningslinan i fören, det var säkert som tack för lilla avrostningskursen jag bjöd på tidigare…elr så vill han kanske ha nåt ikväll…gulligt är det iaf. Vi går ner utefter linan direkt men jag har problem som f-n att tryckutjämna så vi får ta det väldans lugnt, långt mycket långsammare än vad Jocke egentligen har tålamod med. Vi möter MickeJ o Rolle o snart Pia o Mattias…de frågar om vi är ok…o det är vi ju. När vi kommit förbi dem, kanske på 15m anar jag MickeC o Dannes lampor nere på vraket, grymt läcker syn.

Sen är vi framme på vraket o möter killarna…vinkar o kollar om allt är OK. Ser att några lämnat bomärke genom att skriva sina namn :o) Vi kollar i fören o sen ner i hytterna, är inte alls lika seg i kolan denna gång här känner jag. Lägger märke t. grymt mycket fler saker än sist, riktiga detaljer. Ser målningen som sitter längre babord än det står Tyr o försöker göra Jocke uppmärksam på den fina målningen. Tittar länge in genom alla dörröppningar, men ingen av oss dyker in helt utan bara en liten bit in och backar sen ut. Jag tittar länge in i köket o lägger märke t. spisen o diskho m.m. Tittar länge in i styrhytten som är bra ”dimmig” men jag ser ratten och maskintelegrafen och en massa saker på väggarna, stannar länge o tittar in. Vi ser även linan som Jocke skar loss mig från sist, men den är ju nere vid relingen på styrbord sida…man ser en avskuren snörstump :o) Tar mig verkligen tid och tittar länge på allt. Jocke gör riktigt bra ifrån sig nu… Men till slut fryser jag lite och vi har 4 min kvar t. deko så vi planerar vår uppstigning. Gör ett djupstopp på 1-2 min på 15m innan vi går upp o lägger oss på 5 m. Jag har problem med tryckutjämningen på vägen upp, det värker men då stannar jag upp och det släpper efter en stund, sen fortsätter vi uppåt så t. 5m där ligger vi på säkstoppet o jag ligger utan att hålla i linan…går riktigt bra iom att det varken e strömt elr vågigt här. Ett skönt o bra säkstopp där man ser hur soligt o fint det är på ytan.

En kanondag helt enkelt. Kanonbra gäng på TessiII, både besättning och alla andra. Jag var som alldeles övertrött en bra bit hem, efter en ostburgare från gyllene måsen somna jag som ett barn o sov hela vägen t. M-fred.

Parkamraters loggar:
Joakim Bergman - M/S Sappemeer
Joakim Bergman - M/S TYR