Namn: Lösen:

Dyk nr: 238, Director Reppenhagen


DYKARE :
PARKAMRAT :
David Mölleborg  
DATUM :
2008-05-03
MAXDJUP :
34,5 meter
DYKTID :
47 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
8 meter
VISAD :
725 ggr

Då var det dags för oskulden...

Planen var 25 min max på 33 m, sedan 15-1, 12-1, 9-2, 6-3, 4.5-10 eller nåt i den stilen (Vplanner). Fick dyka med David, och vi enades om att jag skulle gå upp på egen hand eftersom han ville ha mer tid på vraket. Själva dyket gick väldigt bra, och jag följde David lite kors o tvärs genom bygget. Tecknade i god tid att det började närma sig uppstigning för min del, och vi gick tillbaka till linan där David vinkade adjö och fortsatte sitt dyk. Jag låg nån minut vid linan och tittade runt litet - riktigt avslappnande att vara själv på något sätt! Sen började jag min uppstigning, som gick väldigt bra. Tror aldrig jag varit så koncentrerad OCH avslappnad under ett dyk som jag var på detta.

Dekot gjorde jag med marginal på varje stopp. Jag sög på min 7a som hade en smaskig 50%-blandning. Strax innan jag var klar så fick jag sällskap av en nyfiken liten krabat! Det var nämligen David som var på väg upp.

Väl ombord byter jag om o lägger mig i ruffen för att sova. Känner då att det har börjat värka lite i höger armbåge. Tänker direkt på DCS. Ligger en stund o känner efter - jodå, det blir värre med tiden. Säger till David, som ger mig syrgas och vatten. Fick andas syre i ca 90 min, tills vi kom i hamn. Smärtan försvann dock redan efter ca 25 min.

Lite underligt är det att jag fick känningar just på detta dyket. Marginalerna var minst sags enorma. Men så kan det väl vara med dykning. Att dyka inom tabellerna är ingen garanti för att slippa DCS!