Namn: Lösen:

Dyk nr: 239, Harm, Värmdö


DYKARE :
PARKAMRAT :
Roland Högdahl, Robert Henriksson  
DATUM :
2008-05-17
MAXDJUP :
17,6 meter
DYKTID :
63 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
883 ggr

Fredagens festande hade i vanlig ordning resulterat i mig sovandes på några soffkuddar på golvet i Niklas lägenhet. Jag vaknade kring 08:30, pigg som en lärka för ovanlighetens skull, och såg faktiskt fram emot dagens dykning. På schemat för dagen stod Harm - stans bästa landbaserade vrakdyk!

Jag käkade lite frukost och åkte sedan hem för att förbereda dykningen. Rollo hade lovat att ringa när han vaknade, så att vi kunde planera dagen. Vad jag inte visste då var att han planerade att sova bort i princip halva dagen. Efter några timmars väntande hade jag i stort sett gett upp dykplanerna. Jag hade t.o.m. börjat fundera på att åka in o jobba lite på kontoret. I sista stund ringer dock telefonen, och en rosslig och troligtvis bakfull Rollo meddelar att han nyss vaknat. Ungefär samtidigt inser jag att jag är väldigt hungrig och måste laga lunch innan jag åker iväg! Jag rafsar fram en gammal möglig falukorv ur kylen, skrapar bort de värsta mögelkakorna, och steker upp med lite tabasco. Mat för kungar! Sen var det gasen i botten iväg mot Lillsved.

När jag svängde in på den Förbjudna Parkeringen så stod Rollo och Robert redan där och plockade med prylar. De hade dock valt en ny taktik: extremt långsamhet. Jag baxade ut mitt överblyade paket ur bilen, och stod sedan o stampade otåligt i nån timme medan R&R i maklig takt skruvade ihop sina grejer.

Till slut låg vi iallafall i vattnet och plaskade oss bort mot stegen. Vi gick ner och hittade omedelbart linan. Vi började simma, men tempot var inte heller nu speciellt högt. Jag tror det tog närmare 15 minuter att komma fram. Väl där lämnade jag R&R, och påbörjade min eländiga kamp med mitt kamerastativ på egen hand. Jag tog några bilder på aktern, och gick sedan ner mot propeller och testade några bilder där. Tillbaka upp på aktern, och upp på bygget igen, sen var det tydligen dags att vända dyket (vi hade sagt på linan efter 35 min). Tillbaka mot Galeasen, men ingen verkade speciellt intresserad av brädhögen. Istället simmade vi tillbaka mot stranden och avslutade dyket.

Väl uppe på land tog vi en lång fika på Sjöstugan, vilket var riktigt trevligt.

2x12: 200->100 => 17,3 l/min (avg. 12,0 m)

Parkamraters loggar:
Roland Högdahl - Lillsved, Harm