Namn: Lösen:

Dyk nr: 333, S/S Kul, Almagrundet (Marie II)


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-05-18
MAXDJUP :
38,8 meter
DYKTID :
46 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
7 meter
VISAD :
781 ggr

Helgens tilltänkta sportdykartripp med Blackan blev inte av pga för få anmälda dykare, men istället blev vi räddade av en tripp med Conny på Västerorts dykarskola och hans fina Targa , Marie II, och en dykdag på S/S Kul och M/S Fringilla.

Christian plockade upp mig kl 09 sharp och sen dundrade vi ut till Boda brygga där Anders och Erik redan väntade och Conny him self strax dök upp med sin båt.

Vart efter trillade även Johan, Tomas och Zellen in också och vi lastade båten fan till BREDDEN med prylar och sen tuffade vi ut via Sandhamn mot Almagrundet och S/S Kul. När vi kom ut på öppet hav efter Sandhamn såg det rätt lugnt ut och det gick lite gammal sjö, men inget som inte var hanterbart. Christian och jag hoppade i som sista team och jävlar vad det hävde. Vi gick ner till 7-8 meter där jag hjälpte Christian på med stagen för det gick inte att ligga på ytan och kämpa i vågorna. Det hade börjat blåsa upp en del precis när vi klev i också. Efter lite trassel kom vi iväg, sen visade det sig att jag hängde av Christian på vägen ner, trots att linan gick väldigt flackt ner och jag fick simma som fan för att komma neråt över huvudtaget kändes det som. Till slut kom jag ner, Christian var inte med (han hade glömt öppna ventilen på dräkten och fick således inte ut nån gas ur den), Christian kom ner, vi OK:ade, jag började simma runt bygget, Christian var inte med (totalt missat att jag börjat simma), jag gick tillbaka till nedstigningslinan, Christian var där, teamet fullständigt och vi kunde äntligen börja dyka ihop.

Vi gick för över och kikade på fören, ankaret ankarspelen mm. Sen gick vi tillbaka mot mittbygget och kikade ner i skylightsen mot maskin. Där var det siltout då vissa redan varit där och röjt runt så vi nöjde oss med att bara kika från utsidan. Ganska snart tog dyktiden slut. Måste hit flera gånger och få se mer av henne. Vi hittade tillbaka till uppstigningslinan och påbörjade uppstigning och deko. Lagom innan 21 meter och gasbyte till 50% stuffade jag undan och hängde iväg stagen på höftringen. Resten av dekot gick bra, men på ytan var det ingen lek. Det hade börjat blåsa på ORDENTLIGT medan vi varit nere, så det var ett helt företag att få upp stage och dekoflaskor till folk på båten utan att mosas av stege och akterbryggan. När jag som andre man äntligen fått fötterna på stegen ropade Conny "VÅGOR" och just då drog det in en serie av jättevågor och jag klamrade mig fast vid dykstegen för glatta livet. Ska i skrivande stund strax kika på mina knän/smalben och se hur många nya blåmärken jag kan lägga till samlingen. Så fort vi kommit upp halades stegen upp och vi drog fort som attan in mot skyddande hamn i Sandhamn. Det var sååååå skönt att komma in till bryggan efter den skumpiga blåsiga färden. Nu blev det lunch och uppvärmning inför Fringilla som andradyk!