Namn: Lösen:

Dyk nr: 375, "S/S Skiftet", Åland


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-05-17
MAXDJUP :
20,4 meter
DYKTID :
41 minuter
VATTENTEMP :
8 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
453 ggr

Då var det dax för ett nytt kursdyk, denna gången på vraket efter S/S Skiftet.
Mika gick som 1:a, Karsten som 2:a och jag som 3:a.
Vi gick ner längs en lina som slängts i från båten, det visade sig att sänket hamnat 1-2m utanför babord sida av vraket.
Väl nere på botten så simmade vi lite ostrukurerat bak till propellern, för att därefter i mer ordnade former upp till däcket och fram mot fören. Strax innan fören är vraket delat i två delar, och Mika bestämte att det skulle läggas lina så att vi hade något att följa tillbaka till den aktre delen ifall sikten skulle vara dålig. Det visade sig att det inte var så långt mellan delarna, och sikten var halvdålig vid fören så vi vände (jag låg därmed först).
Efter att Karsten hjälp Mika lossa linnan så skulle vi simma snett över däcket i rätt ordning, så jag väntade tills Mika simmat iväg, och sedan på att Karsten skulle simma förbi mig, just då kommer en televerksgubbe simmande och tecknar till mig att någon har 'slut' på gas. Jag missförstår först tecknena och tror att jag missat Karstens signaler, men det visar sig att det var jag som hade slut på gas. Detta blev ganska uppenbart när regulatorn rycktes ur min mun... så utan att fundera så mycket mer så simmade jag (utan regulator i munnen) i rask takt fram till Mika och signalerade att jag hade slut på gas. Eftersom jag inte riktigt var beredd på att bli av med regulatorn, samt att jag precis andats ut så steg pulsen en aning innan jag tillslut fick gas av Mika.

Påvägen upp så delade Mika och Karsten gas (det hände lite andra prylar också, men jag minns inte riktigt vad just nu).

Vädret var lite grått och det småregnade hela dagen.

AVG 13.7
Mix 30/30
SAC ?
Sikt 3-6m
Temperatur +8 grader (torde varit kallare)

Parkamraters loggar:
Karsten Ovesen - Åland (Oxygene), S/S Skiftet
Karsten Ovesen - Åland (Oxygene), Plus