Namn: Lösen:

Dyk nr: 376, "Plus", Åland


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-05-17
MAXDJUP :
32 meter
DYKTID :
35 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
8 meter
VISAD :
452 ggr

Karsten 1:a, Mika 2:a och jag 3:a.
Vi simmade längs styrbord reling fram till fören, sedan tillbaka. Efter en kort stund på tillbakavägen så dök det upp en lapp från ingen stans rakt framför mitt ansikte där det stod "om 20 sekunder får du slut på gas", så det var bara att räkna ner...
Tjugo sekunder senare spottade jag ut reggen ur munnen och simmade fram till Mika samtidigt som jag viftade frenetiskt med lampan. Kort därefter så kunde jag andas igen.
Vi begav oss nu i rask takt mot uppstigningslinan. Plötsligt är det någon som rycker i min mask, och den vattenfylls. Efter lite mekande så kan jag åter se, men då visar det sig att jag och Mika oavsiktligt simmat ner i lastrummet, Karsten gör oss uppmärksamma på detta, och vi kan tillslut ta oss upp till relingen.

Väl uppe på relingen så får jag en bindel för ögonen, och jag är därmed blind (igen).
Väl framme på vid uppstigningslinan så blir jag av med bindeln, och ser då att Mika får gas av Karsten. Under en kort stund får jag för mig att jag ovetandes fått tillbaka min reg och andas numera från mitt eget paket, men det visar sig vara fel.
Mika får tillbaka reggen från mig, och jag andas nu min egen gas samtidigt som Mika fortsätter andas från Karstens paket (skumt).

Det bestäms att jag ska chefa över 'decot' så jag börjar hålla koll på tiden. Väl uppe på 3m stoppet så signalerar Mika att Karsten bara har 10 bar kvar (jag missförstår först honom och tror att det är 20 bar), jag signalerar tillbaka att det bara är 2 minuter kvar.
Mika visar då igen att de bara har 10 bar, och jag signalerar då att det är 1 minut kvar.

När vi väl kommer upp på ytan så visar det sig att Karsten har 10 bar kvar och Mika har 3 bar kvar, själv har jag nästan 100 bar (jag andades ju på Mikas paket under halva dyket). Detta var inte helt bra. Om jag insett att det var så illa så kunde jag delat med mig av min gas samt påskyndat uppstigningen.

AVG 19.8m
Mix 30/30
SAC ?
Sikt 6-8m
Temperatur +5 grader

Parkamraters loggar:
Karsten Ovesen - Åland (Oxygene), S/S Skiftet
Karsten Ovesen - Åland (Oxygene), Plus