Namn: Lösen:

Dyk nr: 214, Big Brother Island, Numidia, Egypten


DYKARE :
PARKAMRAT :
Robin Elvin  
DATUM :
2008-05-24
MAXDJUP :
20,1 meter
DYKTID :
43 minuter
VATTENTEMP :
8 grader
SIKT :
8 meter
VISAD :
389 ggr

Ut till Ingarö och Björkvik med Robin denna helt otroligt underbara dag! Inte ett moln på himmeln, lite vind men härligt!

Vi möttes upp vid skolan 09.00 och var snabbt på väg ut. Efter ett stopp på Statoil vid Brunn för att inhandla lite chorizo, bacon, tunnbröd och läsk så kom vi fram till ett Björkvik rjält full med dykare och kursare. Jag har aldrig sett Björkvik så "befolkat", utan att överdriva var det nog ca 100 personer på plats, varav merparten var dykare på olika kurser.

Planen var två fina och lugna dyk. Robin ville öva gasbyta och att "skjuta säck" så vi ville komma till ca 20 och sedan skjuta säcken vid 10-15 meter.

Vi plockade ihop grejorna och gick sedan i. En lugn och mycket avslappnad simtur där vi såg plattfisk, gott om tånglake och många simpor. Otroligt vad skönt dykning kan vara när det är god sikt, avslappnat och bara njutning!!!

Robins säckskjutning gick väl ganska bra (efter visst strul med rulle som släppte haken när han og ut den ur fickan) och vi simade i lugn och fin takt tillbaka.

Efter dyket grillade vi gott och "jäste" sedan på klipporna. Jag somnade till och med och snarkade gott enligt uppgift. Det var ju så kanon allting...

LUFT
Gen.djup: 10,9 m
Temp: +8C
Sikt: ca 8 m
Dräkt: TORR + 200
Bly: - kg
200 BAR -> 150 BAR (2 x 12l, 200BAR)
SAC: 13,3 l