Namn: Lösen:

Dyk nr: 215, Björkvik, Ingarö


DYKARE :
PARKAMRAT :
Robin Elvin  
DATUM :
2008-05-24
MAXDJUP :
14,6 meter
DYKTID :
45 minuter
VATTENTEMP :
9 grader
SIKT :
8 meter
VISAD :
379 ggr

Efter att ha njutit "en masse" av vädret och ytintervallet så bestämde vi oss till slut att hoppa i igen, innan våra "degklumpar" til kroppar föredrog att ligga kvar och jäsa!

På med grejorna igen och en ny tur. Denna gång ville jag också öva på att skjuta säck så vi bestämde att vi skulle göra det båda två.

En ny jätteskön simtur bland kantlålar (två stycken), simpor och en finfin aborre kom vi ut på knappt 15 meter. På vägen hittade vi en märklig glasbit; en svagt böjd ca 40-50 cm glasbit som var ungefär 2 cm tjock. Ingen av oss fattade var det var för något, eller snarare vad det var till...

Framme vid ca 15 meter började Robin med sin "säckskjutning" som gick klockrent denna gången. Efter att ha "stabiliserat" mig ordentligt på ca metern ovanför boten tog jag upp min säck och reeel ur fickan och förberedde mig. Lite stökigt var det allt att få in luften i säcken, speciellt som jag inte ville "fuska" och använda shorthosen utan använda utandningsluften ur longhosen som jag hade kvar i munnen. Men efter ett litet tag gick det vägen och den for iväg upp till ytan. Veva lite och sedan klart.

Vi fortsatte att leta fisk och simade precis så där avslappnat som man ska för att hinna njuta totalt av dykningen!

En av de absolut bästa dykdagarna i mitt liv var nu slut då vi vände kosan åter igen mot stan. En helt perfekt dykdag!!!

LUFT
Gen.djup: 7,9 m
Temp: +9C
Sikt: ca 8 m
Dräkt: TORR + 200
Bly: - kg
150 BAR -> 95 BAR (2 x 12l, 200BAR)
SAC: 16,4 l