Namn: Lösen:

Dyk nr: 339, Åland, Stålbarken Plus (Silverpilen)


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-05-25
MAXDJUP :
32,9 meter
DYKTID :
53 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
8 meter
VISAD :
494 ggr

Efter nakenbad i form av 2,5 metershopp från kajen nedanför dykcentret och en brakmiddag var kroppen så slut att den nästan somnade ofrivilligt innan jag hunnit i säng. Dock var det skönt att jag inte hängde på en del av gänget som drog ut på krogen en sväng på senkvällen utan gick och la mig skapligt för jag var hyfsad pigg på morgonen då det åter igen serverades frukost lagom till man vaknat. Tilja däremot såg ut som sju svåra år, det TROTS att han inte behövt gå upp och laga välling som han är van vid ungefär två gånger/natt.

I lugn och ro packades båten och vi drog ut mot Plus. De här två dyken blev mitt 13e och 14e dyk sammanlagt på henne och fortfarande är hon LÅNGT ifrån ett tråkigt dyk.

Tilja, jag och Petter var först i. Vi pinnade som vanligt först ner till fören och kikade på galeonsfiguren (fiolsnäckan). Petter gjorde sitt allra första Plusdyk så vi försökte visa honom det mesta han "behövde" se. Som vanligt, mycket detaljer som block, jungfrur, taljor, vant. Prylar överallt med andra ord. När vi kom upp mot 25 meters djup var sikten kanon och ytljuset starkt. Lampa var nästan helt onödigt. Vi mötte några av de andra som var på väg ner när vi började på att vara på slutet av vårt dyk. Vi kikade runt lite i kaptenshytten och jag satte lampan mot glasprismat på däck så att det lyste upp litegrann där nere. Jag fick Petter att göra samma sak när jag simmade in och kikade. Coolt!

Vi avslutade dyket på akterdäck där vi tog oss via linan i midvatten tillbaka till berget och den fasta linan upp till båten.

Parkamraters loggar:
Micke Tilja - Åland - "Plus"
Micke Tilja - Åland - "Plus"