Namn: Lösen:

Dyk nr: 340, Åland, Stålbarken Plus (Silverpilen)


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-05-25
MAXDJUP :
30,5 meter
DYKTID :
50 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
8 meter
VISAD :
561 ggr

Efter ett tokskönt ytintervall där det serverades grillade hamburgare i solen, och efter att Tilja, Petter och jag sovit en sväng vid vattenbrynet åkte vi ut till Plus för ännu ett dyk. En av grabbarna i det andra gänget hade haft tokhuvudvärk och stått över första dyket och eftersom han aldrig dykt plus och mådde mycket bättre så valde vi att göra även dyk två här så också han skulle få uppleva henne.

Vi låg lite grundare den här vändan och kikade runt lite i manskapshytterna. När vi sett oss mätta drog vi på 14 meterskurvan bort åt höger sett när man är på väg tillbaka till uppstigningslinan i berget. Där hade vi fått tips på att det fanns ett litet "grand canyon". Det var stora lodräta stenblock/bergknallar som bildade gångar som ett Y där man kunde simma. Gångarna var väl 1,5 meter breda och blocken stack upp 4-5 meter. Rätt coolt. Dock var sikten inte den bästa för vi var sist bort. Vi vände och gick tillbaka på 11-meterskurvan och simmade snart rakt på våra dekoflaskor som vi plockade med oss och så avslutade vi med ett litet minideko.

Riktigt trevlig helg, med riktigt trevligt folk i ett fantastiskt försommarväder! Stort tack och en eloge till de som fixat och trixat med maten hela helgen. Ni är GULD! I loggande stund sitter jag på Ålandsfärjan på vägen hem i solen och vill inte riktigt börja tänka tanken på att det är jobb som vanligt imorrn igen...

Parkamraters loggar:
Micke Tilja - Åland - "Plus"
Micke Tilja - Åland - "Plus"