Namn: Lösen:

Dyk nr: 216, Svartfotsvraket, Djuröbron, Värmdö


DYKARE :
PARKAMRAT :
Lisa Björklund  
DATUM :
2008-06-01
MAXDJUP :
17,3 meter
DYKTID :
49 minuter
VATTENTEMP :
8 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
442 ggr

Dags för härlig dykdag igen! Den här gången med Lisa, vars Jim höll kurs i Björkvik.

Vi bestämde att mötas upp på plats på parkeringen vid viken mellan 09:00 och 09:30. Jag siktade på kvart över och missade bara med en minut. Lisa var redan på plats och hade burit ner sina grejor till strandkanten.

Efter lite allmänt prat om väder och de kommande dyken plockade jag ut mina grejor och bar ner dem. Riggade förstastegen och lampan i lugn och ro medan vi småsnackade lite.

Planen för första dyket var att gå ner vid vraket men istället för att kolla in vraket så skulle vi bege oss bortanför vraket och kolla in klipporna en bit bort innan vi vände åter. Trevligt för mig som inte varit längre bort än vraket här.

Vi gick i och ytsimmade bort till "yttersta bojen" och gick ner där. Vraket låg inte där och jag undrade om vi hade missat det men eftersom vi inte skulle dyka på vraket det här dyket så bekymrade jag mig inte mer över det. Vi simmar på bort mot klipporna och bara en liten stund efteråt tornar den mörka siluetten av vraket fram. Hm, då ligger vraket längre åt nordost än jag trodde och kom ihåg...

Vi gjorde en mycket sansad, lugn och trevlig tur tillsammans. Ett par simpor på vägen ut (de är minsann snabbare nu när temperaturen stigit lite - går ju inte att fånga dem så lätt längre) och två-tre abborrar på vägen "hem". Himla trevligt att följa klippkanten på det här viset - det var ju inte direkt några "väggar" men mjuka och fina klippkanter som rundar av fint ner mot botten.

Sikten var riktigt god, bland den bästa jag haft här. Dyket slutade också på ett bra sätt och hamnar i minnet som ett mycket trevligt sådant.

När vi kom upp låg det grejor för ett par dykare till (ett par stageflaskor bland annat). Undrade först hur vi hade kunnat missa dem i vattnet, men sedan såg jag fenorna också. Mycket riktigt, efter en stund kom de ner från parkeringen i full mundering för att haka på stageflaskorna och hoppa i.

Vi, Lisa och jag, bytte om och käkade medhavda mackor under trevligt samtal om segelbåtar, fritid och annat. Solen gassade på och det var jätteskönt!


LUFT
Gen.djup: 10,3 m
Temp: +8C
Sikt: ca 5 m
Dräkt: TORR + 200
Bly: - kg
190 BAR -> 120 BAR (2 x 12l, 200BAR)
SAC: 16,9 l