Namn: Lösen:

Dyk nr: 48, Alnöbron - Alnön/Sundsvall


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-06-04
MAXDJUP :
21 meter
DYKTID :
30 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
449 ggr

Burgare över kompressorn och skrot.

Jag och Jack skiljs åt och jag spurtar iväg från småbåtshamnen och in till stan.
Som om jag inte borde ha lärt mig något tidigare?!?! Varför ska jag planera in tre dyk på en kväll när jag vet att stressen sabbar alla tre? Dumt!
Iaf in till Max, köper på mig en hisklig massa kött mellan bröd, är hungrig som en tiger i afrika. ..(eeeh just det.. "The Meaning of Life").
Kör upp till klubblokalen och fyller paketet som jag använde vid förra dyket och medan jag väntar i typ 12min på att kompressorn skulle trycka i 1820L i Kicki så moffar jag i mig massor med mad och dryck. Fyller i kompressorloggen och spurtar iväg igen.
Tillbaka mot Alnön och Alnöbrons fäste på ö-sidan. Detta är nu ett klubbdyk med Lagun och det är tänkt att folk ska hoppa i vattnet kl halvsju / sju. Jag ringer Jack och meddelar att jag är på väg, han ber mig att ta det lite lugnt för han väntar. Känner mig iaf lite "speedad", typ som en femåring som fått redbull intravenöst. Kommer fram så står Jack, Fredrik N, Mr X, Jenny :-p och Hans och byter om. Jag sliter på mig prylarna i höggräset och känner att jag tydlgen parkerat Volvon i Västernorrlands nässelplantage #1. *GRR*
På med prylarna och märker när allt annat sitter på plats att ... JAG HAR GLÖMT VIKTBÄLTET.
Gör ett tappert försök att ta på mig det trots att jag har paket, canisterlampa och allt på plats. *suck* Efter lite bök så sitter hela utrustningen på trekvart..
Tänkte tidigare att jag skulle prata med Jack om maxdjup eftersom jag redan gjort ett 40-50min dyk till 15m så är det oklokt att tänja på gränserna.
Detta glömmer jag så klart bort, Tomas I kommer och snackar lite och jag drar sönder öglan på ena "fjäderspännet" på ena fenan. Läppen är fortf orakad så jag känner att jag blir våt om nästippen så fort jag tippar runt och sätter ned ansiktet i vattnet.
Tittar på Jack och vi ger tummen ned och den enda dykplaneringen är "håll till vänster om pelarna. *Hmmm*
Vi går ned och bottnen är täckt av skrot, wire, bilmotorer, golfbollar (inför miljöskatt på golfbollar!), plank, rad, dynga och elende.
Jag följer med Jack och vi simmar allt djupare. Hittar ett stoort flak som står rakt upp mot ytan med ett hörn hårt nedkört i dyn, lasten var tydligen grov sprängsten, och flaket mäter uppskattningsvis 6mx3,.. Ser nu att jag inte vill gå djupare, men Jack paddlar på och jag funderar ett par sekunder. Väljer att simma tätt vid sidan av honom då jag anser att risken är förstor att man ska fastna eller bli snärjd i något av alla bråte och skit som ligger här.
Och då är det bättre att vara nära min buddy än att pallnita och invänta honom.
Simmar förbi och visar "STOPP, GÅ GRUNDARE" med stora rörelser framför honom.
Då är vi redan nere på dryga 21m... inte så bra.
Antecknar i min mentala logg:
Ta tid att prata igenom även om det är stressigt!!

Vi går tillbaka och hittar en stooor grushög... det visar sig vara en del av fundamentet runt bropelaren, simmar sedan vidare tillbaka. Ser en simpa och lite spigg men i stort så lyser djurlivet med sin frånvaro. När vi börjar gå grundare så får jag lite problem med avvägningen, är för lätt....även detta dyk. Så jag lägger mig och håller fast i något samtidigt som jag dumpar luften ur vingen.. Även detta dyk så har jag simmat runt med luft i vingen trots att jag fn avväger mig med dräkten (varmare, och en sak mindre att tänka på). Simmar nästan in i Fredrik och Mr X som ligger och softar på lagom djup för ett säkstopp. Jag och Jack väljer att gå upp efter vi har avklarat vårt säkerhetsstopp.

Av med prylarna och in i bilen efter lite matrester från förra ytintervallet.
En ostburgare, strips, läsk, vatten, banan... ..

Pratar ihop med gänget och Jennie :-p hade fått en frysning med sina Seacsub reggar, men det betyder iof att de är lika bra som hans Apeks som också fryser helatiden *hehe*.

Sätter mig och käkar och snackar med Fredrik nere vid stranden medan vi laddar upp inför vårt dyk i Ripsandsviken.

Luft 100bar d7
Prylar: Standard, dyk #2 med Niorden.. fortf lite omställnings bekymmer.

Övrigt:
Tack Jack, den här dykplatsen kommer jag nog tillbaka till men då för ett längre och mer avslappnat dyk.

Kvällen fortsätter i logg #3 ;-)