Namn: Lösen:

Dyk nr: 104, Bellen, Lilla


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-06-16
MAXDJUP :
8,2 meter
DYKTID :
60 minuter
VATTENTEMP :
14 grader
VISAD :
272 ggr

Nattdyk vid sommarstugan. Vi va där för att uträtta några ärenden inför midsommar och även passa på att göra ett dyk. Jag har gjort några dyk här tidigare, men aldrig nattdyk. Att dyka i insjö dagtid är sällan spännande men nattdyk kan bjuda på rikt djurliv - och mycket fisk såg vi. Två stora och två mindre gäddor, en stor sutare, några större abborrar och massor av gärs och mindre abborrar.

Började vid badstranden, följde vassen bort mot bäcken, gick ut en bit mot maxdjupet på sjön utanför bäckmynningen, men vände på 8m - Johan hade lite strul med dräkten (vi hade bytt utrustning med varandra). Maxdjupet för lilla Bellen hade annars varit ca 12m en bit ut.

Vände tillbaka längs med vassen på ca 3m, förbi stranden och över till vassen på andra sidan, tillbaka in mot stranden och avslutade dyket när vi gick på grund.

Som jag nämnde tidigare så bytte vi utrustning med varandra. Därav strulet för Johan med dräkten. Min dräkt är något för stor och har väldigt stora fötter som kan kännas ganska lösa ibland. Johans dräckt va jätteskön, varm och satt mycket bra. Jag har löshuva och den är mycket kallare än Johans fasta huva.
Johan lånade mitt dubbelpaket och jag hans väst/enkeltolva.

Parkamraters loggar:
Johan Kärnhall - Bellen, Lilla