Namn: Lösen:

Dyk nr: 233, Hispania


DYKARE :
PARKAMRAT :
Mats Edenfeldt  
DATUM :
2008-06-08
MAXDJUP :
50 meter
DYKTID :
62 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
633 ggr

Idag fick vi sällskap på båten av fyra dykare till. Pga att det skulle blåsa upp ordentligt på eftermiddagen så blev det bara ett dyk idag men det skulle visa sig att det räckte gott och väl åt mig

Vi gick i som sista par i vattnet och idag skulle vi penetrera och hade därför lämnat scootrarna på Mats brygga där vi hade sovit över natten. Det kändes lite konstigt att behöva simma för egen kraft.. Nedstigningslinan låg kvar sedan gårdagen så när vi väl kom fram så gick det snabbt för första paret att komma i vattnet. När vi väl fick dyka så började vi med att simma över bygget och kollade på maskintelegrafen. Precis akter om bygget så var vi in i vraket och kollade runt lite och efter det så rörde vi oss sakta tillbaka mot linan igen.

Direkt när vi påbörjade uppstigningen så kände jag att jag var på väg att spy. Vi körde ett ganska konservativt deco och det tog ett litet tag att komma upp. Jag kände mig kräkfärdig under mer eller mindre hela uppstigningen men jag klarade mig iaf utan att behöva mata fiskarna medans vi fortfarande var i vattnet. Däremot så han jag bara precis få av mig paketet uppe i båten innan jag fick kasta mig över relingen, fortfarande med fenor påtagna. Någon gång ska väll vara den första och idag var det min tur.

2*130: 18/40
80cf: 21/35
80cf: EAN 50
40cf: 100% O2