Namn: Lösen:

Dyk nr: 14, Björkvik


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-06-27
MAXDJUP :
16 meter
DYKTID :
32 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
7 meter
VISAD :
361 ggr

Ett väldigt nice dyk i Björkvik med Sören. Hans andra dyk med torrdräkten och vi börjar båda få i alla fall lite avslappning i dyken och relaxa mer än det var i början. Kändes hur fint som helst. Det som man känner är att finkickar är allt annat än "lite bra".

Förstår inte alls hur man ska kicka på ett bra sätt så det är fint och jämnt och man inte blir så rackans trött. Ganska lugnt ute vid björkvik vid 15.00 på en fredageftermiddag. Några teknik-nissar med deras instruktör poppade upp just innan vi skulle gå ner med lika stora dubbelpaket som shelltankarna vid värtahamnen.

Vi fick ett kanondyk, kändes bara så fint att gå ner och komma ner under den "vindiga" skiktet av vattnet som påverkades av vinden. Simmade ut en bit, kollade på botten efter grejer och fiskar. Försökte orientera mig så gott de gick utan kompass för att hitta tillbaka till typ samma punkt när vi skulle upp.

Följde botten, simmade runt några obelix-stenar som dök upp efter ett tag.
Under nästan hela dyket kändes avvägningen mycket bättre än tidigare, man kunde hålla sig en bit ovanför botten, behövde nästan aldrig hjälpa till att dutta upp från botten med en handen. Det var asnice helt enkelt. Ser fram emot imorgon när jag dyker med Tony på Svartfoten.

Ner 270
Upp 70
Anv 200