Namn: Lösen:

Dyk nr: 58, Skeppshamn / Åstön


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-06-28
MAXDJUP :
11,3 meter
DYKTID :
39 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
435 ggr

Silverbomber, flipper, Rocco-attack och mysdyk

Når vi efter ett ytintervall på närmare två timmar åter börjar överväga att kasta oss i böljan en gång till så kastar jag några hemlighetsfulla silverbomber på grillen. Lyckas göra en riktig pucko-grej när jag springer ut och ska markera revir... huvan svänger fram medan jag vrider ur trasan... och ... ja ..det man inte vill prata om händer... *shit*... nåväl... På med prylarna och i vattnet med oss. Som vanligt så känns det alltid som om grejorna sitter bättre vid andra dyket och som om allt bara fungerar .... Ja då menar jag om man gör ett andradyk på samma plats dvs... inte om man stressar iväg, käkar, fyller luft och ska till någon annan del av riktnr området för att dyka ett "andra dyk".

I vattnet väntar våra vänner småfiskarna... känns riktigt mysigt att dyka ned bland dem och låta den nyfiket undersöka det stora som sakta glider igenom deras territorium.
Vi ska denna gång simma söderut och sedan vika av 70gr för att simma ut förbi kobben.
Där ska det finnas canyon, dropp och ... tja en massa.
Sakta och stilla glider vi genom vattnet och det känns riktigt bra, avvägningen verkar vara med mig och jag stormyser. Simmar över sten, klippor, sand, grus... tång, alger och annat.
Men inga plattfiskar eller något. Vi simmar ganska länge och vänder tillslut tillbaka utan att ha hittat canyon eller det andra. Simmar tillbaka och har det mysigt, tar säkerhetsstopp och går sedan upp till ytan. Vi är ganska långt ifrån uppstigningsplatsen.
Med en kombination av att häva sig fram med armarna, delfinsparkar, och att studsa mellan klippor och stenar som en flipperkula vid frispel tar vi oss in till stranden.
Tänker på att prylarna måste slitas onormalt av denna behandling (något som senare skulle visa sig). Väl uppe krånger vi av oss prylarna känns skönt, jag väljer att avstå ett tredje dyk eftersom jag egentligen (om man bortser en viss prutfaktor.. redan borde vara hemma *hehe*).
Vi sätter oss på klippan och öppnar ett par silverbomber och häller girigt vaniljsås över de russinfyllda stektaäpplena *Mums*
Tänk att ett äpple med lite kanel, proppat med russin och med lite matfett på toppen kan smaka så smaskens efter ett dyk :-D
När vi är klara och har tuggat i oss ett extra äpple "one for the road".. så packar vi hem och far ihop.
När vi håller på att packa bilen så läker vår soppåse och det som kommer ut är vaniljsås..
Och inte för att jag vet vem det är men .... tanken på tyska filmer från -70talet infinner sig.. På bilen, dykprylarna.. über alles... my god.... vad det ser slibbigt ut.. tur att inte frugan ser prylarna innan jag sköljt av dem.. då skulle hon fantisera ihop något om att dykningen är en omskrivning för hemliga gruppsexmöten...
Oj nu spårade jag visst ur lite...

Vi åker hemåt och allt känns bra. bortsett från att jag glömmer bilbarnstol hemma hos Robert och han glömmer viktbälte i min bil.... och ett batteripack i sin smb-gömmar-ficka.

Luft: <100bar
Prylar: Standard
Övrigt: Den ovarsamma behandlingen vid uppgången visade sig ha skördat ett offer när jag skulle testa robustlampan efter att ha laddat den över natten. Den var DÖD!!
Byter säkring, mätar upp allt.. och det verkar lite skumt..
När jag sedan byter säkring igen ...så fungerar den... (kan man inte lita på Biltemas kvalitets säkringar?)

Tack Robert för en mysig födelsedag med dyk ute på Åstön... att det regnade gjorde inte så mycket.. va ju ändå där för att bli blöt.