Namn: Lösen:

Dyk nr: 16, Alviksvraket Tore


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-07-01
MAXDJUP :
9,3 meter
DYKTID :
44 minuter
VATTENTEMP :
17 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
531 ggr

Ett jättebra dyk med många saker som man får lägga på minnet. Dyket började helt nice under fin himmel och solsken. Småbåtshamnen låg idyllisk vid de lugna vattnet, några båtar körde förbi och det var riktigt fint för att njuta på ytan innnan man sjunker ner efter mansläpper ut luften ur BCDn. Vi kittade och riggade och fixade allt och gick ut i vattnet. Gjorde parkontroll, drog på oss finsen och simmade sakta ut emot nedstigningsplatsen nedanför stegen. Det var så nice feeling att komma ut i vattnet igen. anders hade lite nytt gear och det kändes bara bra inför dyket. vi gick ner, allt gick bra och började simma emot tore. Min avvägningen hade jag lite problem med, kändes mig lite tung när jag simmare och fick liksom kämpa för mkt, eller så kunde jag riktigt inte slappna av som jag borde, framme vid vraket, det var mycket större än vad jag trodde. Lite läbbigt eftersom man såg inte så långt. Det ligger också lite snett så det är lite småkusligt men jag tycker om känslan och spänningen, men avvägningen, när man gick emellan 8 och 5 meter och ställa om sig är triktigt bra träning för mig. Känner jag vill göra fler dyk här för att få mera vana. Det känns verkligen att det var ny dykplats i jämförelse med Svarten som jag varit på ngåra ggr nu. Gick runt aktern, vågade inte oss neråt till botten just där men nästa gång, då gör vi de.

Tittade in i utrymmer och såg massa aborrar i olika storlekar. Det var så fint att få dyka och titta in allting, när vi hade kommit ett varv började jag känna at jag kunde slappna av lite bättre. Det var nog under första varvet också som jag använde ALLDELES för mycket luft, gick ju tokmkt luft allt som allt på det här dyket.

Efter ett tag så började vi ta oss emot segelbåten, hade lite problem att hitta den, såg inte skylten på båtten förrän på tillbaka vägen. Segelbåten var rätt cool också. Kände att de pyste ut luft ur hooden, hade nog inte riktigt horisontal läge, var nog lite si och så med positioneringen under det här dyket ;-) riktigt varmt i vattnet och nice dyk allt som allt.

Började bege oss tillbaka från segelbåten när jag hade 60 bar kvar. Gick bra och både var nöjda när vi bröt vattenytan efter ett säk stopp som egentligen inte datorerna krävde.

Bar ner 290
Bar upp 30