Namn: Lösen:

Dyk nr: 585, Gotland - Fårö, Digerhuvud - "Stern"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-07-10
MAXDJUP :
55 meter
DYKTID :
62 minuter
SIKT :
10 meter
VISAD :
809 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Efter mycket om och men blev det digerhuvud i stället för "Hornstein", båtutfärdsfolket gick tydligen under jorden av någon anledning. Nåväl. Även dagens dykning höll på att gå om intet, efter en havererad analysator stog vi på Fårö med oanalyserad gas. Det löste sig genom att Anders hastigt och lustigt fick införskaffa en ny hos Curt Nyberg.

Vid skrevan fanns ett helt gäng trevliga dykare och efter en del dyksnack gjorde jag, Anders och Henrik oss i ordning och hoppade i. Då vågorna var lite besvärliga gjordes vår check under ytan. Henrik drog det korta strået då hans HID vägrade tända. Lite bistert tecknade han till oss att fortsätta dyket medans han själv avbröt.

Anders tog över komandot och guidade ut mot "casper" som vi till slut hittade. Därifrån följde vi linan ut mot "Stern". Sikten var bra men det var väldigt lite ytljus. Jag fotade medans Anders snällt fick ställa upp som modell. På styrbordsidan låg något jag inte sett tidigare, jag trodde att det var ett stockankare men efter att ha kollat in bilden jag knäppte får jag nog revidera mitt eget första intryck.
Förtsatte akterut mot kanonerna och jag ägnade ett par minuter åt att försöka få till nån bra bild. Anders navigerade snällt runt efter mina anvisningar tills han låg bra i bilderna :-)

Resten av vraket är egentligen ingen höjdare för en rost-fantast som mig, men vi kollade runt på bråten och visst är det mäktigt. På hemvägen paserade vi åter "casper" och sedan påbörjades vårt deko.
De sista minutrarna på 6-metersstoppet var inte kul, gungade rejält och väl på ytan var det skönt att få av sig masken och få fast mark under fötterna :-)

Tack grabbar för en trevlig dag, vi ses snart på en ännu trevligare tillställning!

80cf 21/35
2x12 : 21/25
40cf : O2