Namn: Lösen:

Dyk nr: 141, Keystone Jetty, WA, USA


DYKARE :
PARKAMRAT :
John Incardona  
DATUM :
2008-07-13
MAXDJUP :
17,4 meter
DYKTID :
46 minuter
VATTENTEMP :
9 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
647 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Vi bilade ner längs Whidbey Island och tog av mot Fort Casey(parken där denna dykplats ligger), väl framme ser vi att dykplatsen stänger vid dusk, vad det nu betyder, och att man måste ha tillstånd för att dyka senare. Vi snackar med några som håller på att gå i vattnet och visst jo, det ska till tillstånd, underskrifter och avgifter etc etc....Annars kommer Park Rangern och slänger ut oss...Så tillslut bestömmer vi oss för att leta up den där Rangern och efter ett samtal över walkie-talkie med uber-Rangern så får vi dyka men vi måste vara uppe innan 23. Vi piper tillbaka till dykplatsen och börjar kitta på illa kvickt. Somframgår av loggen kom vi i vattnet kl 22:12.

Efter lite trassel med kelp i början även på detta dyk kom vi ner på pass 15m längs med stenpiren och här fanns det coola saker att kolla på...man kunde nog stanna på 2 m radie i 20 minuter utan att hinna se allt. Framför allt var det stora rev av gigant acorn barnacles, 25 olika krabbsorter, från stora red rock crabs till heart grabs och små små masker- och spindelkrabbor. Vi såg tre olika arter sculpins bla Red Irish Lord. På slutet av dyket seglade två stycken ratfish förbi och vi hade väldigt svårt att bryta dyket. Jag försökte signalera till John att det var dags att gå upp när kl var 22.55 men han fattade inte utan trodde att jag hade slut på luft och därför ville upp.

När vi kom upp var vi lagom stressade...tänk om vi nu var inlåsta i parken och skulle behöva betala utsläppningsavgifter etc. och bli utskällda av uber-Rangern. Men när vi väl slängt in all grejorna och kom fram till grinden...som var stängd....men inte låst drog vi en lättnandens suck. Och rullade hem mot Seattle som ochså inkluderade en lite färjetur på 20 min mellan Clinton och Mukilteo.