Namn: Lösen:

Dyk nr: 23, Björkvik


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-07-15
MAXDJUP :
17,7 meter
DYKTID :
41 minuter
VATTENTEMP :
10 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
403 ggr

Dök med Sören ute i Björkvik en fin eftermiddag mitt i juli. Skönt dyk som vi gick rätt långt ut, hittade den coola klippavsatsen en bit ut som säkert gick från typ 12 till 5 m.

Sikten var riktigt kass, kanske bara 2 meter max och mycket sämre på andra ställen. Såg nästan inte en enda fisk. Mest silt och vi dammade upp med handskarna. Kändes som ett skönt dyk, kunde liksom slappna av en bit men när vi vände sen simmade vi in i vår egen silt tror jag får man såg nästan ingenting. Det var lite småläbbigt och min andning gick nog lite åt skogen där.

Sören navigerade och det gick hyffsat. På slutet stötte vi på ett litet grund där vid klipporna och gick upp till ytan, trodde vi var framme men det var ju rätt långt ut, ner till 4 meter typ igen och hade rakt kompassriktning mot "simma ej här" skylten och så gick de bättre. höll utkik efter folks snorklar och cyklop och andra tappade grejer men såg inte mer än bottensilt och en flaska som sören hittade. Rätt fint dyk ändå, har ju rescuen i veckan och även nattdyk ännu.

Gjorde lite slut på luften övning och tömma masken på slutet. Tömma masken gick lite halvtaskigt för mig men gav mig inte.

Bar ner: 260
Bar upp: 40