Namn: Lösen:

Dyk nr: 216, Gotland, "Mulan"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-07-16
MAXDJUP :
13,3 meter
DYKTID :
49 minuter
VATTENTEMP :
13 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
653 ggr

Denna strålande dag skulle jag, Tjappe & Per följa med Robert & Mattias till Mulan. Först via Slite för att hämta upp flaskorna, nya handskar, bottomtimers, lagade dräkter, Tiden sprang som vanligt på när man är på Slite Dykservice och vi blev något sena därifrån.

På väg till S:t Olofsholm fick vi ringa till fastlänningarna för att bekräfta vägen, så blir det när gotlänningarna ska dyka på nån annan plats än diger ha ha ha. Robert & Mattias ha lagt i båten och lastat så det var till att snabbt sätta ihop paketen och börja lasta i. Tjappe var snabbast (jag och Per slöade bäst vi kunde för att slippa köra båten) och fick köra ut Robert & Mattias och sedan åka tillbaka för att hämta mig och Per samt resten av utrustningen. Tjappe var en föredömlig sjökapten, atlantångare nästa.

När vi kom ut till Ytterholmen satte vi snabbt på oss prylarna och hoppade i. När vi kom fram till Mulan började vi med att simma runt vraket längs botten för att sedan ge oss upp på de övre delarna. Vi kikade in i alla skrymslen vi kunde hitta och gjorde den sedvanliga penetrationen (genomsimningen) i fören. Efter ett antal varv var vi överens om att det var dax för fika och vi började uppstigningen

2x12 EAN32 (235-165 bar) SAC: 15,1

Parkamraters loggar:
John Aspendal - Mulan
John Aspendal - Mulan
Robert Kingfors - Mulan, Ytterholmen, Gotland