Namn: Lösen:

Dyk nr: 354, S/S Ingrid Horn, Toklo/Ersholmen (Tessi)


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-07-16
MAXDJUP :
33,2 meter
DYKTID :
36 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
3-4 meter
VISAD :
580 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Så kom äntligen den i långt förväg planerade dykkvällen då jag skulle få fria händer att gå lös på Carl och hans utrustning. Detta var alltså ingen påprackad "nu ska jag göra dig DIR" cruisade, utan en helt frivillig akt från Carls sida.

Han hämtade upp mig i Årsta vid 17:30 och så drog vi ut till Karlslunds marina där vi packade oss på Tessi tillsammans med en hög människor jag aldrig träffat (vad jag vet ;) och jag träffade bl a Åke "RB-mannen" Larsson som dagen till ära dök OC.

Jag gick lös på Carls utrustning och påtalade alla modifieringar jag ansåg nödvändiga och önskvärda och det lär nog bli ordning på den riggen också! ;) Johan, jag och Carl snackade ihop oss om hur vi skulle göra med dyket och sen kom vi i vattnet. Det var grymt strömt på ytan och ner till 11-12 meter men nere på Ingrid var det hur lugnt som helst. Sikten var helt okej, och jag ledde dyket ner till bygget längs styrbords reling där vi kikade i lite skylights och fönster och sen gick vi tillbaka upp och kollade reservpropeller och reservratten. Sikten på aktern var inte riktigt vad den var när vi lämnat den, men vi var ju fler i vattnet ;)

Uppe vid bojstenen kikade jag lite på Carls trim och fason så som han önskat och kom med lite tips när vi var uppe i båten igen. På det stora hela såg det riktigt bra ut. Vi smög fram över klippan och där sög strömmen tag i oss igen, men säkerhetsstoppet på 6 m gick bara bra och snart var vi uppe i båten igen. Carl med son hade bakat bullar och hade en REJÄL påse med sig som han bjöd laget runt flera varv. Riiiiiktigt goda!

Ett riktigt roligt gäng som var med ut till Ingrid idag, har fortfarande ingen koll på vilka alla var, utom Åke och mitt eget team då förstås!

Tack alla för en trevlig kväll!