Namn: Lösen:

Dyk nr: 193, Gotland-S:t olofsholm/"Mulan"


DYKARE :
PARKAMRAT :
Tjappe/Johan GDK  
DATUM :
2008-07-16
MAXDJUP :
13,4 meter
DYKTID :
49 minuter
VATTENTEMP :
14 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
688 ggr

Robert hade hintat om att han kunde köra ut oss med båt till "Mulan". Vi var ju inte sena att hänga på! På den här dykdagen var Jag, Tjappe, Johan, Robert och Mattias Boldt med. Vi använde Roberts lilla plastbåt med 2,5 hästars motor för att ta oss till dykplatsen.
"Mulan"är en gamma Torpedbåt(?) som försvaret själva sänkte, någon gång när de fortfarande hade pengar nog att ha kanoner på fasta befästningar. Med några rediga salvor skickade man "Mulan" till botten, där hon vackert la sig kölrätt på det finfina djupet av 13-14 meter. Båten är ganska liten, bara ca 20 meter, men den är förhållandevis hel, det är bara midskepps som den är "trasig"(om man skall beskriva kanonträffar milt). Vraket ligger skyddat, men stryrhytt och endel annat som vanligtvis brukar sticka upp på båtar, har fått stryka på foten.

Idag var sikten hyfsad tycker jag, med tankle på vind, väder och årstid. Det var till och med så att lite solljus kunde smyga sig ner. Jag, Johan och Tjappe dök ihop och vi simmade lugnt och metodiskt över hela båten och kikade in i skrymslen och vrår. På babord sidan är botten till stor del sand, men styrbordssidan är kvicksandsliknande gegga, som vi efter en stund försökte komma nära utan att virvla upp, samtidigt som man inte skulle ta i den! URK. Tragiskt med så döda bottnar.
Johan och Tjappe, "techade till det" med lite swimthru´s och penetreringar, men jag tyckte att det inte behövdes. Jag njöt istället av mina nya reggar. Det bara smekte in luft i truten och jag mös. Titt som tätt stötte vi på Robert och Mattias och hälsade glatt. Tjappe ruskade om mig lite i kranarna när jag kom nära nog....Han skall nog få igen! :)

Kul dyk med varmt i vattnet. Efter 40 minuter började Johan gestikulera...Vi fattade inget, men efter en stund bad han om mitt skrivplån. Hastigt rafsade han ner en religiös bön: "Fikasugen! Bryta nu och ett dyk till?" Amen!


EAN 32 (200-130)
Stopp: 3 minuter på 5 meter

Parkamraters loggar:
Johan Karlsson - Gotland, "Mulan"
John Aspendal - Mulan
Robert Kingfors - Mulan, Ytterholmen, Gotland