Namn: Lösen:

Dyk nr: 24, Bommersvik


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-07-17
MAXDJUP :
12,1 meter
DYKTID :
40 minuter
VATTENTEMP :
8 grader
SIKT :
1 meter
VISAD :
553 ggr

Fick komma med på ett Tonys nattdyk under hans AOW kurs. Tomas två dykkompisar vilka namn jag glömt var också där och dök och gjorde oss sällskap. Dom hade lite häftigare prylar än mig, roligt att se.

Hade just skrivit klart EFR:en och hade grejerna färdigt i bilen, bombade ner till tattartälje men en trafikolycka gjorde jag fick ta av i rönninge och köra bakvägen till tälje. Väl nere i Bommersvik hade Tony med instruktören Tomas redan kommit fram och gått igenom dykplatsen. Tomas drog det för mig en gång till och det visade sig skulle bli ett dyk med mycket marint liv såsom aborre och kanske någon gädda samt en hel massa kräftor.

Det var rätt grund hela vägen, hade rätt svårt med avvägningen i mörkret men det gick väl på nått sätt iaf. Det var kul att leka med kräftorna och rätt fint att lungt simma fram längs grynnan och såg en hel hel massa aborrar och kräftor. Fick ett "lyft" från 11,3 till 6,5 m på bara någon sekund, han dock slänga upp armen och tömma dräkten så pass mycket att uppstigningen stoppades.

Cealing stopsymbolen började lysa men det gick bra. Tömde och gick ner igen. Nästan under hela dyket hade jag problem med avvägnignen men Tony sa samma sak. Var lite svårare än på mitt aow dyk kändes de som. Men dykplatsen var helt ok. Det var riktigt fint där med restaurang och bastun och sånt. Sossarna har verkligen kostat på. Gjorde ett kort ytinternvall på grynnan och pratade om vår coola fisk upplevelser. Jag försökte övertyga Tomas och Tony att jag såg en RÖD kräfta men dom trodde inte på mig ;-) jag drog slutsatsen efter att dom aldrig trodde mig att partifärgen hade spridit sig ut i vattnet också....

Bar ner 270
Bar upp 70