Namn: Lösen:

Dyk nr: 195, Gotland-Fårö/andra parkeringen


DYKARE :
PARKAMRAT :
Niklas Adolphsson/Johan Karlsson GDK  
DATUM :
2008-07-20
MAXDJUP :
36,5 meter
DYKTID :
46 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
20 meter
VISAD :
527 ggr

Idag var vi 5 dykare på Diger: Jag, Johan Karlsson, Niklas Adolphsson, Robert Kingfors och Mattias Boldt. Kul att vi den här sommaren har kunnat vara en del dykare, när vi skall hoppa i plurret!
Jag visste om sedan tidigare att det skulle vara dålig sikt och att lampa var att föredra. Per Henrik hade hoppat i tre dagar tidigare och det var bra mörkt och djupt innan det blev sikt sa han.
Vädret pendlade mellan skit och nästans skit på väderrapporterna, men det var i alla fall fint när jag vaknade. Väl uppe på dykplatsen var det stekande sol och ett kav lugnt hav! Perfekt!
Snabbt var vi i grejorna och gav oss ner mot djupet. Målet med dyket var att komma till "masten" och visa de andra, som inte hade sett den.. Förhoppningsvis spendera en liten stund där nere..
Vi hade toppat upp våra "32:or" med luft, så vi räknade dyket som luft med en skvätt Nitrox. Vi kom överens om att lägga lina ut till 15 meter, då det skulle vara så dålig sikt att det skulle bli lite stökigt att hitta exakt rätt på det ringa djupet. Jag la lina och sedan drog Johan med oss rätt ut. Det tog inte lång stund förrän vi kom ner på 25m, där planade vi ut och sjönk långsamt och åt vänster för att komma ner på masten. Vi simmade och simmade......och simmade. Jag och Johan blev tillslut övertygade om att masten hade plockats bort?!
Till slut kom vi fram till den...ed 2 minuters bottentid till godo :( Nåja, vi hittade den och precis när jag och Johan signalerade att vi måste börja vändda uppåt, för att inte hamna i deko...Slog datorerna över...Trist, men så är det. Vi vände hem och uppåt. Gjorde våra stopp och då jag tittade på min dator efter 5 meters stoppet, trodde jag att den var klar. Simmade lite och kollade igen...Nejdå, jag hade ju 3 meters stoppet kvar. Hmm. Nu tyckte jag att jag hade slösat ganska med luft, så jag var inte så glad över sista stoppaet. Men vi gör det.
Vi hittade linan bra och det fungerade både att dra ut och ta hem den. Kul!
Fika!

EAN 21 (190-100)
Stopp: 2 min på 19 meter
3 min på 5 meter
3 minuter på 3 meter
OLF: 4%
Vind: SO
Temp: 5-18 grader

Parkamraters loggar:
Johan Karlsson - Gotland, Digerhuvud, 2:a parkeringen
Johan Karlsson - Gotland, Digerhuvud, 2:a parkeringen