Namn: Lösen:

Dyk nr: 226, Sydney


DYKARE :
PARKAMRAT :
Linda  
DATUM :
2008-06-07
MAXDJUP :
0 meter
DYKTID :
0 minuter
VISAD :
634 ggr

Förutom att titta på fina bilder på sportis så har det inte blivit mycket att skryta med under året vad gäller marina upplevelser så nu är det f…n dags att ta tag i saken tänker jag när jag drar till Australien och Sidniiiii för att träffa Linda och vi bestämmer oss att havets djur ska får en chans i alla fall en dag.

Under färden mot att uppleva invånarna under ytan har vi haft tur och fått se både krokodiler, vinkarkrabbor, slamkrypare och diverse små och stora grodor i träsken.
Vi har även fått ynnesten att få se världens knasigaste djur, The duckbilled platypus eller ett litet näbbdjur.
Weee !!!! och tänk att en sån fulsöt liten krabat kan vara såååå giftig !!!
Den paddlar omkring bland fiskar och kräftor men vi ska ju se hajar har vi tänkt så vi drar vidare.

Väl ner i mörkret har vi tur direkt då det nästan första vi får se faktiskt är en sjöhäst. Massor av räkor springer omkring på botten och flera av dessa bär på ägg men sjöhästen är det som är fräckt. tar ett par bilder men det är svårt i det mörka vattnet.

Vi drar vidare, anemoner, sjöstjärnor, diverse clownfiskar av olika sorter som jag också provar att fota utan lyckat resultat och till slut kommer vi fram till djupare vatten. Vi får se ett par vitspetsade revhajar nästan på en gång som ligger och vilar på botten och ett par glider sakta över botten och efter en stund får vi se en liten wobbegong som ligger och vilar på botten.

Flera stora stingrockor, riktigt feta saker simmar omkring och vi bara stannar upp och tittar på dessa fantastiska varelser. Likt stora Ufon glider de majestätiskt omkring innan de försvinner iväg. Me like !!!!

Vi kommer fram till ett litet vrak efter en roddbåt och där dyker nästa häftiga haj upp, En stor sandtigerhaj eller nurseshark som de kallas här i Australien. Jag och min buddy tittar på varandra och tänker nog samma sak – typ WOW !!!. De ser rätt elaka ut de här stora feta sakerna men de äter ju bara fisk även om de nog kan ge ett rätt ”nasty bite” om de vill.

På grundare vatten får vi sen se port jackson hajar eller tjurhuvudshaj. Ganska små men rätt häftiga små ”sharkisar” som jag vet mest äter musslor och krabbor.
Flera STORA feta krabbor och languster ute på sandbotten och en riktigt fräck squid som jag också tar en bild på, får vi se innan vi drar vidare.
Några små sjöhästar igen och där på botten ligger en stor gitarrhaj och en sen får vi se något mycket ovanligt, en hajrocka. Shiiiit !!! Sicken fuling men den ser ut att ha stora snälla ögon i alla fall där den glider omkring. Här snackar vi länken mellan haj och rocka

Vi har tur och får se både grå revhajar och en leopardhaj också innan det vi har väntat och hoppats på dyker upp inne i sjögräset på väg tillbaka.
Ett par Weedy Seadragons, tjohoooo !!!!!. De är verkligen grymt fräcka och vi stannar en lång stund och tittar på dessa små underbara varelser.

Det är nog bara den ännu mer spektakulära släktingen kvar nu sen är nog listan komplett på det jag vill se, eller ja visst finns det fler arter att bocka av. Ytterligare några roliga arter är ananasfisk och ett par otroligt vackra cowfish som simmar upp och ner längs klippan och vid det stora revet simmar tillsammans med diverse kirurgfiskar, cardinalfish, clownfisk, fjärilsfiskar och kejsarfiskar diverse annan matfisk som jag inte har en aning om vad de heter. Skojigt skojigt !

När vi drar vidare med alla andra tittar vi på varandran och skrattar och sen har vi då vi är klara och på väg tillbaka turen att få se både sjölejon och pälssälar. Helt otroligt !! Grymt skojiga djur och vi får se dem mumsa i sig lite fisk.
Vi är rätt nöjda efter nästan tre timmar med havets djur och ett fantastiskt äventyr är tillända.
Tack Sydneys akvarium för en storslagen upplevelse. Nu väntar Darling Harbour med mat och öööl *fniss*

Tack till
Linda – Kinesiska trädgården nästa då