Namn: Lösen:

Dyk nr: 362, M/S Harm & Galeasen, Lillsved, Värmdö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-07-31
MAXDJUP :
18 meter
DYKTID :
62 minuter
VATTENTEMP :
13 grader
SIKT :
2-3 meter
VISAD :
773 ggr

Dök Harm med Tulle och Carl. Möttes upp i Gustavsberg där vi handlade lite schyst lunchmat innan vi drog vidare ut till Lillsved. Medan vi bytte om i värmen, tur att vi hade skugga vid bilarna, kom en man förbi med en hund och frågade om vi kunde leta efter en bilnyckel vid badplatsen. Tydligen hade nyckeln trillat ur badshortsen när han badade. Vi lovade att ta oss en liten titt men det var tydligen över en vecka sen den försvann så den kunde ju vara i stort sett var som helst.

Vi gick i vid badplatsen och ytsimmade bort till badstegen där linan sitter. Det badade en drös med ungar där som hoppade från bryggan, men vi gick snabbt ner till 5-6 meter där vi hittade linan så vi riskerade inte få nån unge i huvudet. Vi simmade lugnt och stilla ut, det tog oss i närheten av 10 minuter att komma dit. Vi började med att kika på roder och propeller sen följde vi styrbord sida bort till fören där Tulle visade oss repstegen som ligger i förpiken. Sen drog vi oss bortåt aktern längs babord sida. Tulle visade oss var tillverkningsplåten suttit, sen intog vi toaletten och luftfickan. Först klämde Tulle in sig med dubbel12:or och en stage. Sen klämde sig Carl in med sina dubbel12:or och när de stackarna tänkte att nu jävlar är det trångt så kom jag efter. Så vi var 3 personer där inne och höll palaver. Jag som hade slattmix kvar i flaskorna lätt riiiiktigt löjlig och fick de andra två att skratta. Det sitter klistermärken där inne. Ett av dem satte Tulle dit för 8 år sedan och det sitter kvar. Sen såg jag ett dykarna.nu-märke också. KUL!

Sen simmade vi genom styrhytten, och kikade in lite här å var. Tulle visade mig Harms två stora batterier, de har jag inte sett förut. Vi kikade ner i maskinrummet som sista grej innan vi tog oss tillbaka längs linan för att även kika in Galeasen. Efter lite övrigt kiv och skoj var vi tillbaka vid stranden där vi letade en stund efter den borttappade bilnyckeln, men tyvärr utan resultat.

Efter att vi kommit ur alla prylar och packat undan käkade vi chiabatta med delikatesskinka, brieost och lite grönsaker och till efterätt blev det vattenmelon, jättegott! Vi avslutade dagen med att prova min lilla batteridrivna dykare på vattenskoter som jag fått av Carl, inslaget i paketpapper och allt! ;) Den var dock riktigt slö och rörde sig knappt framåt i vattnet. Den lär nog få stanna i mitt badkar i framtiden...

Tack alla för en trevlig dag på Värmdö!