Namn: Lösen:

Dyk nr: 257, Digerhuvud, Skrevan


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-07-25
MAXDJUP :
11,3 meter
DYKTID :
5 minuter
VATTENTEMP :
18 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
514 ggr

När det bajsar till sig så skiter det sig. Nåja, till historiens början:
Jag ville till Graut och kolla vrak men Matti var lite hal (vill mest leka med sitt bastubygge trots att det är typ 26 grader i skuggan) och tjatade om att han aldrig sett Skrevan på riktigt (hur faan kan ha ha två barn.... Nä, same name but different....). Barthen hade anlänt Gotland men kvittrade om "I might as well go deeeep" och Stern med hotta techtomtar så Grauten var ute.

Jag kröp till korset och tänkte att det väl kunde vara kul att se min utrustnings gudfar (vi är väl rätt många som gett Steffe besittningsrätt över våra prylar....) så det blev Diger för dagen.

Vips på ön så visar sig en hel hög med bekantingar från denna och tidigare somrar. Johan är där och skall techa deeep med Stefan, Osten m fl. Damer har dom med sig också och Christer har gula lådan med sig och laddade för andradyket (vi fick ju alla låna ut våra prylar till Steffe som bara behövde låna handskar, flaskor, mask, decoreg osv - ja, vad var det han inte behövde låna.......??).

Hur som helst kom jag och Matti i rätt så snabbt och lika snabbt upptäckte jag att handsken läckte fett. Upp till ytan och en rask, vänlig och hälpsam Johan skuttade fram med ny handske (därför ska man ha dubbelt av allt!!).

Ner igen till 11 meter och liten dubbelkoll. Mattias upptäckte då att det sprutade kollosalt från min HP-slang (HP-sås?) så det vara bara att gå upp igen. Av med paketet och skruva skruva skruva. Fram med gula låda och bort med manometern och plugga igen (jag är ju begåvad med Vytec med sändare så jag klarar mig ändå).

Tack för all hjälp från glada och trevliga ytmänniskor och tack gud för extra prylar och gul verktygslåda! (Ha! där fick du Matti som alltid tycker att jag har med mig för mycket jox)


2 x 1 kg fot
Faber 2 x 6 x 300
270 -> 248