Namn: Lösen:

Dyk nr: 27, Björkvik, PADI AOW


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-08-02
MAXDJUP :
9,1 meter
DYKTID :
38 minuter
VATTENTEMP :
20 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
590 ggr

Kombinerat nav och sökningsdök för PADI AOW. Behövde certas lite innan jag åker till Ålesund, så jag vände mig till Waterhouse, som i övrigt är rätt trevliga och som lägger kurser på bra datum.

Ganska blandad grupp, fick med mig en liten 16-årig grabb i Rauls våtdräktsgrupp (dit vi som inte känner till konceptet våtdräkt och inte förstår varför de andra pratar om att frysa ansluter oss) som parkamrat. Efter lite genomgång på WH (jag förstår inte riktigt varför kursen ens kallas advanced...det nämndes inte en siffra) så ger vi oss ut till Björkvik.

Första dyket är som nämnt lite blandat nav och sökning...medan en grupp söker (efter ett viktbälte med tillhörande lyftsäck) får resten mäta sina fenslag och simma i lite olika mönster. Jag och William hittar efter lite om och men bältet, fyller säcken tillsammans, och släpper den. Min gode parkamrat fick dock för sig att säcken gick för snabbt och skulle bromsa den, varav han åker med den upp och jag sitter kvar på bottnen som ett frågetecken. Aja...kontrollerad uppstigning och några sekunders deko för att blidka datorn, därefter upp till ytan för att le åt en lätt skamsen parkamrat =)