Namn: Lösen:

Dyk nr: 301, Hästholmens hamn, Vättern


DYKARE :
PARKAMRAT :
Henrietta  
DATUM :
2007-10-07
MAXDJUP :
19,5 meter
DYKTID :
54 minuter
VATTENTEMP :
11 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
457 ggrHenrietta ocj jag har anmält oss till årets skattjakt i Hästholmen. Eventuellt så lär det vara samling i butiken, men vi har fått besked om att det eventuellt inte kommer att bli någon skattjat alls pga för litet intresse, men i så fall ska det lämnas besked om detta, har det sagts... Vi 'ansluter' till butiken, men inget folk dyker upp, och eftersom vi anlände precis utsatt tid så tänker vi att de kanske eventuellt hunnit fara mot 'Hästis' ,så vi beger oss dit i vilket fall som helst.
För vi är ju dessutom redan lastade och klara så dyka ska vi ju i vilket fall som helst. Väl i Hästholmen så är där också väldigt ensamma och vi får dyka på egen hand, utan någon skatt i sikte.

Det var ett tag sedan sist vi var i nu....så det var på tiden. DET kan möjligtvis vara en orsak till att vi vänder på all rutin och rådande praxis inom dykvärlden och .....mot dyklitteraturens rekomendationer, faktiskt BÖRJAR med att fika...
Med andra ord fikar vi FÖRE att vi varit i vattnet och dykt *skäms*.

Med skammen hängande över oss tar vi oss ut mot 'Cave-linan' för att göra ett varv på den och kolla statusen.
Inser snart att den är omkringflyttad och bl.a. korsar den sig själv på två ställen. Dessutom ligger den slapp och lös på flera ställen. Vi sträcker upp och fäster om den i bl.a. två 'nya' fräscha plogankare som ligger på botten.
Ett skönt dyk med mycket kräftor.

Tid: 11:21 - 12:15 , avg 11.9 , temp 11 grader , sikt ca 5m , luft 215/125 bar